Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

PEKING: Stjepan Mesić prisustvovao otvaranju Svjetskog multilateralnog dijaloga o suvremenom svijetu 2013.

PEKING: Stjepan Mesić prisustvovao otvaranju Svjetskog multilateralnog dijaloga o suvremenom svijetu 2013.


Svjetski multilateralni dijalog o suvremenom svijetu 2013. otvoren je 7. studenog u Pekingu. Svečanom otvaranju prisustvovao je i Wang Jiarui, zamjenik predsjednika CPPCC-a i ministar Međunarodnog odbora za veze Centralnog odbora Komunističke partije NR Kine. Wang je održao govor pod imenom ''Shvaćanje svjetskih

Svjetski multilateralni dijalog o suvremenom svijetu 2013. otvoren je 7. studenog u Pekingu. Svečanom otvaranju prisustvovao je i Wang Jiarui, zamjenik predsjednika CPPCC-a i ministar Međunarodnog odbora za veze Centralnog odbora Komunističke partije NR Kine. Wang je održao govor pod imenom ''Shvaćanje svjetskih trendova i promicanje zajedničkog razvoja.''

Wang je izjavio kako će idućih deset godina biti ključno razdoblje za podešavanje i revoluciju svjetskog gospodarstva, političkog sustava i sigurnosti. To razdoblje biti će ključno i za kineski mirni razvoj, a pitanje kako omogućiti što bolji razvoj i na koji način poboljšati svjetsko upravljanje postao je zajednički zadatak svih zemalja i međunarodne zajednice.

Dodao je kako će se kineski narod sada boriti za revitalizaciju kineskog društva koju je predsjednik Xi Jinping slikovito nazvao ''kineskim snom''. Ta sintagma obuhvaća nastojanja da se narodu osigura boljitak i sreća te je povezana sa snovima o mirnom razvoju svih zemalja svijeta u konačnom ostvarenju tzv. ''svjetskog sna''.

Stjepan Mesić, bivši predsjednk Republike Hrvatske, Istvan Ujhelyi, potpredsjednik mađarskog parlamenta i Cai Guanshen, zamjenik ravnatelja kineskog Odbora za obrazovanje, znanost, kulturu i sport CPPCC-a također su prisustvovali svečanosti otvaranja prilikom čega su održali govore.

Ovu konferenciju organizirao je kineski Centar za studije o modernom svijetu zajedno s kineskim Fondom za miran razvoj, a suorganizator je Odbor kineskog energetskog fonda. Na konferenciji čija je tema ''Razvojni trendovi Kine i svijeta u idućih deset godina'' sudjelovalo je više od 120 političara, raznih stručnjaka, izaslanika iz više od 30 zemalja i regija kao i stalni predstavnici nekih međunarodnih organizacija.

Izvor: croatian.cri.cn