Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

PEKING: Nova kineska veleposlanica u RH posjetila CRI

PEKING: Nova kineska veleposlanica u RH posjetila CRI


PEKING, 10. prosinca (Kineski radio internacional) -- Deng Ying, nova veleposlanica Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj posjetila je u jutarnjim satima 10. prosinca Kineski radio Internacional (CRI) pri čemu se upoznala i s djelatnicima Hrvatske redakcije CRI-ja. Prilikom susreta s veleposlanicom Deng, Ma

PEKING, 10. prosinca (Kineski radio internacional) -- Deng Ying, nova veleposlanica Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj posjetila je u jutarnjim satima 10. prosinca Kineski radio Internacional (CRI) pri čemu se upoznala i s djelatnicima Hrvatske redakcije CRI-ja.

Prilikom susreta s veleposlanicom Deng, Ma Weigong, zamjenik ravnatelja CRI-a, detaljno je predstavio na koji način djeluje Kineski Radio Internacional. Istaknuo je kako je izvještavanje na velikom broju jezika važna značajka i prednost CRI-a dodajući kako je ta medijska kuća godinama održavala mnogo velikih i važnih medijskih aktivnosti pri čemu sa svojim medijskim platformama u inozemstvu promiče kinesku diplomaciju. Zamjenik glavnog urednika CRI-ja novoj veleposlanici u Republici Hrvatskoj predstavio je i Hrvatsku redakciju, njezin web i kratkovalni radio, magazin Zlatni Feniks te ostale medijske platforme navedene redakcije, kao i njezinu aktualnu suradnju s hrvatskim medijima.

Nakon razgovora s Ma Weigongom, veleposlanica Deng izrazila je nadu kako će u budućnosti nadalje jačati suradnju, komunikaciju i razmjenu informacija između kineskog veleposlanstva u Hrvatskoj i China Radio Internationala pri čemu bi se u potpunosti iskoristili resursi u promicanju brzog razvoja kulturne razmjene i suradnje dviju strana. Po njezinu mišljenju pritom bi se trebali dobro kombinirati gospodarska, trgovinska i kulturna suradnja kako bi se na više načina potaknulo međusobno razumijevanje dvaju naroda.

Izvor: croatian.cri.cn