Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Partnerstvo sa Kinom veliki potencijal privrede Beograda

Partnerstvo sa Kinom veliki potencijal privrede Beograda


Grad Beograd će podsticati direktno spajanje naših proizvođača sa onima iz Kine kako bi razmenili iskustva, a istovremeno grad koristi priliku da našim gostima predstavi potencijale i slobodne i industrijske zone kojima raspolažemo, rekao je danas član Gradskog veća Dragomir Petronijević, koji je u Starom d

Grad Beograd će podsticati direktno spajanje naših proizvođača sa onima iz Kine kako bi razmenili iskustva, a istovremeno grad koristi priliku da našim gostima predstavi potencijale i slobodne i industrijske zone kojima raspolažemo, rekao je danas član Gradskog veća Dragomir Petronijević, koji je u Starom dvoru primio delegaciju iz Šangaja. Najveći proizvođači nameštaja iz Narodne Republike Kine borave u našem glavnom gradu i predstavljaju se na Sajmu nameštaja.

Delegacija iz Šangaja u Beogradu– Kina je veoma zainteresovana za investiranje, što pokazuje i ova delegacija koja je izrazila želju da se susretne i sa našim privrednicima i sa zvaničnicima Grada Beograda. Ova zemlja je veliki partner Srbiji. Za nas je svaka investicija važna jer na prvom mestu znači nova radna mesta – istakao je Petronijević.

On je dodao da osim radnih mesta, nije zanemarljiva ni turistička dimenzija jer je Kina jedan od najvećih partnera čitavom svetu i broji najviše turista. Svaki susret sa stranim privrednicima iz ove zemlje prilika je i da se pokažu turistički potencijali Beograda, a on je u poslednje vreme sve češće njihova turistička destinacija.

– Naš duh, gostoprimstvo i autentičnost privlače turiste iz Kine, a planovi su nam veliki kako po pitanju povećanja kapaciteta hotela tako i kad je reč o sajamskom turizmu. Više programa i ponuda i, nadamo se, više posetilaca u Beogradu, a sve kompanije koje dolaze poslom ovde, istovremeno su i turisti i gosti glavnog grada – naglasio je Petronijević.

Predstavnik delegacije iz Šangaja Džu Ju Gang je precizirao da su svi članovi prvi put u Beogradu, ali nisu ni sumnjali da će ovde biti srdačno dočekani jer su dve zemlje dugogodišnji prijatelji. On je izrazio uverenje da će dva grada veoma dobro sarađivati, a svi problemi koji mogu da postoje u poslu mnogo se lakše prevazilaze ako radite sa prijateljima.

Izvor: beograd.rs