Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Otvorena izložba kineske kaligrafije u UGD

U sklopu Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja, izložba "Umjetnost mijenja svijet" otvorena je danas u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Posjetitelji izložbe upoznali su se s kineskom kaligrafijom, umjetnosti lijepog pisanja uz pomoć pera i tinte, a izloženi su radovi kaligrafa Zhang Qieyia i slikara G
Otvorena izložba kineske kaligrafije u UGD
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive

Umjetnost mijenja svijetNazočnima se obratila ravnateljica UGD Vesna Delić Gozze rekla je kako je ovo izvrsna prilika za vidjeti tehniku kaligrafije za koju je naglasila kako je izuzetno cijenjena u svijetu. Dodala je kako je Kina upravo vodeća zemlja svijeta po pitanju kaligrafije, istaknuvši kako je ovu tehniku kasnije preuzeo Japan, ali i Koreja.

Uz otvorenje izložbe sudjelovao je i voditelj Konfucijevog instituta Krešimir Jurak koji je rekao mnoge zanimljivosti o ovoj umjetnosti. Tako je kazao kako je osnivač Applea Steve Jobs odlučio slušati predavanje iz kaligrafije . Napomenuo je kako je Jobs desetak godina poslije iskoristio stečeno znanje za dizajniranje fontova i grafičko oblikovanje u svojim Macintosh računalima.

Danas su govorili i umjetnici Zhang Qiey i Gao Longzhang koji će voditi i radionice. Naime, neposredno nakon otvaranja izložbe održala se radionica o kaligrafiji na kojoj je Zhang Qieyi demonstrirao umijeće kaligrafije. Radionica o slikarstvu koju će voditi Gao Longzhao održat će se sutra u podne.
Inače, izložba je otvorena do subote.
Vrijedi istaknuti i kako do subote traje promotivna akcija UGD-a. Naime, uz Međunarodni dan muzeja i Europsku noć muzeja u sva tri prostora Umjetničke galerije Dubrovnik svi izložbeni katalozi u izdanju Umjetničke galerije Dubrovnik moći će se kupiti na popustu od 50 posto, a posjetitelji će moći pogledati i aktualne izložbe kao što je u izložba Razotkrivanje tijela – djela iz galerijske zbirke postavljena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, dok će u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i Atelijeru Pulitika moći razgledati izložbu Tanje Deman, Priče o prostoru.

 

Izvor: dubrovnikpress.hr