Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Otvorena izložba fotografija "Čaj, ljubav, svijet"

Otvorena izložba fotografija "Čaj, ljubav, svijet"


U Banjaluci je povodom Svjetskog dana Konfucijevih instituta, svečano otvorena izložba fotografija "Čaj, ljubav, svijet".
 izložba fotografija Čaj, ljubav, svijet

U Konfucijevom institutu Univerziteta u Banjaluci, koji je organizator izložbe, kažu da se u više od 500 Konfucijevih instituta širom svijeta u septembru tradicionalno obilježava Svjetski dan ovih instituta, pri čemu se organizuju javni događaji na kojima se kineski jezik, kultura i tradicija dijele sa građanima tih lokalnih zajednica.

Ljiljana Stević iz ovog instituta navela je da na izložbi rađeno i u saradnji sa kolegama iz kineskog Tjenđina, te da je sljedeći događaj koji će organizovati predstavljanje knjige koja promoviše odnose Srba i Kineza kroz istoriju, kao i pjesama banjalučkih pjesnika koje su prevedene na kineski jezik.

Јedan od realizatora izložbe Ljubiša Preradović rekao je Srni da je pred posjetiocima izložbe 36 selektovanih fotografija koje je izabrao specijalni žiri iz Kine, od ukupno 200 fotografija koje se inače prikazuju širom svijeta.

On je naveo da će izložba biti otvorena 30 dana.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da je ovdašnji Konfucijev institut jedan od najuspješnijih u Evropi.
- Organizuju niz manifestacija kojima žele da nam približe običaje, tradiciju, kulturu, istoriju Kine, istovremeno predstavljajući Kinezima naše običaje, tradiciju, kulturu, istoriju - naveo je Gajanin.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je da je Konfucijev institut jedan od mostova saradnje Srba i Kineza.
- Pokušavamo da sarađujemo i sa kineskim gradovima, poput Tjenđina, a mogućnosti saradnje sa Kinom su neograničene u svim oblastima. U budućnosti će i dalje biti važni ekonomski odnosi jer je ovdje prisutan niz kineskih kompanija koje rade krupne infrastrukturne projekte. Tu Banjaluka i Srpska treba da traže svoje mjesto - naveo je Radojičić.
Izložba je organizovana u prostorijama Konfucijevog instituta na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, a obilježavanje Svjetskog dana Konfucijevih instituta ove godine se organizuje u saradnji sa Međunarodnim udruženjem naučnih radnika.

Izvor: rtrs.tv