Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Otvoren trgovinski sajam u Guangdžou

Otvoren trgovinski sajam u Guangdžou


U Guangdžou je danas otvoren 112. Kineski uvozni i izvozni sajam. Kineski ministar trgovine Čen Deming je istakao neophodnost da u trenutnoj surovoj situaciji, kineske izvozno orijentisane kompanije prilagode strukturu izvozne robe. U pismu upućenom povodom otvaranja ovogodišnjeg sajma, Čen je naveo da je kines

U Guangdžou je danas otvoren 112. Kineski uvozni i izvozni sajam. Kineski ministar trgovine Čen Deming je istakao neophodnost da u trenutnoj surovoj situaciji, kineske izvozno orijentisane kompanije prilagode strukturu izvozne robe.

U pismu upućenom povodom otvaranja ovogodišnjeg sajma, Čen je naveo da je kineska vlada u poslednje vreme iznela više političkih mera za ohrabrivanje i podršku razvoju spoljnotrgovinske razmene, koje treba celishodno da realizuju nadležni organi za trgovinske poslove na svim novima.

Kineski uvozni i izvozni sajam je važna platforma na kojoj kineske izvozno orijentisane kompanije dobiju narudžbine. Portparol sajma Liu Đianđun je izjavio da će zbog usporavanja svetskog privrednog rasta, situacija za spoljnu trgovinu, u narednih nekoliko meseci i dalje biti surova. Uprkos tome, nije oslabljena tradicionalna prednost Kine u razvoju spoljnotrgovinske razmene. Kineska izvozna roba će i dalje biti veoma konkurentna na medjunarodnom tržištu, rekao je Liu.

Izvor: serbain.cri.cn