Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Otvoren „Dan kineskog filma" u Crnoj Gori

Otvoren „Dan kineskog filma" u Crnoj Gori


Ceremonija otvaranja „Dana kineskog filma" koju su zajednički pripremili Kinesko veleposlanstvo u Crnoj Gori i podgorički Centar za kulturu i informacije je održana 25. veljače uz nazočnost stotinjak gostiju, uključujući crnogorskog ministra za kulturu, predstavnike raziličitih krugova i veleposlanika u Crn

Ceremonija otvaranja „Dana kineskog filma" koju su zajednički pripremili Kinesko veleposlanstvo u Crnoj Gori i podgorički Centar za kulturu i informacije je održana 25. veljače uz nazočnost stotinjak gostiju, uključujući crnogorskog ministra za kulturu, predstavnike raziličitih krugova i veleposlanika u Crnoj Gori.

Kineski veleposlanik u Crnoj Gori, Zhi Zhaolin je na ceremoniji iznio kratki povijesni prikaz kineske kinematografije i njeno sadašnje stanje, navodeći da je uz neprekidni razvoj suradničkog i prijateljskog odnosa dviju zemlja, razmjena u području kulture također napredovala.

Veleposlanik je iznio nadu da će aktivnost „Dana kineskog filma" promovirati razumijevanje naroda Crne Gore prema Kini i kineskoj kulturi i unaprijediti prijateljstvo naroda dviju zemlja.

Aktivnost „Dan kineskog filma" je prigoda prvih projekcija kineskih filmovi u Crnoj Gori nakon osnivanja diplomatskih odnosa između dvije zemlje. Mnogi lokalni gledatelji su naveli da su prije nedovoljno poznavali kineske filmove, te nisu mislili da je nivo kineskih filmova na nivou hollywoodskih filmova.

Iznesena je nada da će više sličnih aktivnosti biti održavano u budućnosti.

Izvor: croatian.cri.cn