Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Otpravnik poslova kineskog veleposlanstva u Hrvatskoj posjetio novu pomoćnicu ministrice VP-a

Otpravnik poslova kineskog veleposlanstva u Hrvatskoj posjetio novu pomoćnicu ministrice VP-a


Dana 20. prosinca, Wang Xiusheng, otpravnik poslova Narodne Republike Kine u Hrvatskoj, posjetio je Dubravku Plejić Marković, novu pomoćnicu ministrice vanjskih poslova Republike Hrvatske, koja je zadužena za bilateralne poslove. Njih dvoje su, između ostalog, razmijenili mišljenje o suradnji između Kine i zemal

Dana 20. prosinca, Wang Xiusheng, otpravnik poslova Narodne Republike Kine u Hrvatskoj, posjetio je Dubravku Plejić Marković, novu pomoćnicu ministrice vanjskih poslova Republike Hrvatske, koja je zadužena za bilateralne poslove. Njih dvoje su, između ostalog, razmijenili mišljenje o suradnji između Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe.

Wang Xiusheng je čestitao Marković na novoj dužnosti te naveo kako su Kina i Hrvatska tradicionalno prijateljske zemlje koje stalno razvijaju suradnju u različitim područjima. Također je izjavio kako se nada da će iskoristiti prilike u okviru suradnje između Kine, Europe i zemalja Srednje i Istočne Europe, da bi potaknule konkretnu suradnju dviju zemalja.

Marković je navela kako je Hrvatska usmjerila pozornost na odnos dviju zemalja. Hrvatska je voljna sudjelovati u suradnji između Kine, Europe i zemalja Srednje i Istočne Europe te se nada kako će dvije zemlje održati stabilan i neprekidan politički odnos, na temelju čega će odnos dviju zemalja doći na novi nivo.

Izvor: croatian.cri.cn