Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Osnovana Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji

Osnovana Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji


Predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji Guo Sijao i predsednik Privredne komore Beograda Miloje Miletić potpisali su sinoć Sporazum o saradnji ove dve asocijacije koji će, kako su poručili, doprineti jačanju privredne saradnje Srbije i Kine. Svečanom potpisivanju sporazuma u Sava Centru prisustvovali

Predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji Guo Sijao i predsednik Privredne komore Beograda Miloje Miletić potpisali su sinoć Sporazum o saradnji ove dve asocijacije koji će, kako su poručili, doprineti jačanju privredne saradnje Srbije i Kine. Svečanom potpisivanju sporazuma u Sava Centru prisustvovali su pored ostalih i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica, i kineski ambasador u Srbiji, Li Mančang. Guo Sijao rekao je nakon potpisivanja sporazuma da je Asocijacija kineskih privrednika nastala i razvila se sa ciljem razvoja zajedničke svetle budućnosti Srbije i Kine.

"Srbija će u buducnosti predstavljati stratešku tačku i platformu ekonomskog razvoja gde će kineski investitori pokazati njihova najbolja umeća i sprovesti velike planove", rekao je Sijao.

Predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji Guo Sijao i predsednik Privredne komore Beograda Miloje Miletić


On je istakao da će insistirati na tome da svi članovi asocijacije poštuju propise Srbije i statut asocijacije, kao i da se pridržavaju demokratskih principa odlučivanja, kako bi se svi planovi u budućnosti realizovali.
Predsednik Privredne komore Beograda Miloje Miletić istakao je da je potpisivanje sporazuma veoma značajno imajući u vidu potencijale, mogućnosti i potrebe za saradnju srpskih firmi i kineskih partnera.


"Za privredu Srbije, i posedno Beograda, veoma je značajno da se saradnja odvija na nivou preduzeća. Koristeći mogućnosti obe strane naša saradnja ima perspektivu", ocenio je Miletić.

Kako je rekao, tokom nedavnog Samita u Beogradu potencijalnim investitorima iz Kine predstavljene se mogucnosti saradnje, a Kinezi imaju znanje i tehnologiju koje su potrebne našim preduzecima.


Ambasador Kine Li Mančang istakao je da je vrlo važno da svi Kinezi koji žive i rade u našoj zemlji, zajedno sa srpskim prijateljima, doprinose prijateljstvu i saradnji dve zemlje."Nedavno je kineski premijer dogovorio izgradnju pruge Beograd Budimpešta za dve godine, i ta izgradnja će biti najvažniji projekat i prioritet kineske ambasade i mene lično", podvukao je Mančang."Siguran sam da je naša saradanja danas bolje nego juče, ali slabija nego sutra", ocenio je Li i istakao da se mora učiniti sve da odnosi Srbije i Kine budu jos bolji.


Supruga predsednik Srbije Dragica Nikolić zahvalila se kineskom ambasadoru i privrednicima na pomoći u, kako je rekla, velikim iskušenjima u kojima se našla naša zemlja.


"Prvi su nam u pomoć pritekli prijatelji iz Kine nakon majskih poplava, donacijama u robi i novčaninm sredstvima, i na tome im se zahvaljujemo", istakla je Nikolić.

Izvor: blic.rs