Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Osijek želi distribucijski centar u Šangaju

Osijek želi distribucijski centar u Šangaju


OSIJEK - Grad Osijek, uz pomoć osječke Županijske komore, radi na mogućnosti otvaranja distribucijskog centra u Šangaju s ciljem plasmana proizvoda iz Osijeka i Slavonije na kinesko tržište, istaknuto je na današnjem sastanku predstavnika osječke gradske uprave i Županijske komore s kineskim gospodarskim izas

OSIJEK - Grad Osijek, uz pomoć osječke Županijske komore, radi na mogućnosti otvaranja distribucijskog centra u Šangaju s ciljem plasmana proizvoda iz Osijeka i Slavonije na kinesko tržište, istaknuto je na današnjem sastanku predstavnika osječke gradske uprave i Županijske komore s kineskim gospodarskim izaslanstvom iz Šangaja.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić kazao je nakon sastanka kako su kineskom izaslanstvu predstavili sedam tvrtki s izvoznim potencijalom te kako od ovoga projekta očekuje veliku korist za osječko gospodarstvo.

Po riječima predsjednika osječke Županijske komore Zorana Kovačevića, predstavile su se uz ostalo tvrtke Erdutski vinogradi, čiji su proizvodi već prisutni na kineskom tržištu, konditorske tvrtke Kandit i Karolina te osječki Poljoprivredni institut.

Komora će, kaže Kovačević, dodatno istražiti mogućnosti plasmana hrvatskih proizvoda te nastojati uključiti još tvrtki s ovoga područja, a ispitat će se i interes gospodarstvenika za nastup na nekome od sajmova u Šangaju i okolici.

Glavni tajnik šangajske Trgovačke komore Yu Jianming kazao je kako je u Šangaju prošle godine otvorena slobodna gospodarska zona, što je dobra platforma za plasman hrvatskih proizvoda, jer je pojednostavljena procedura registracije tvrtke, kao i carinski i inspekcijski postupci.

Ocijenio je kako u Kini postoji tržište za hrvatske proizvode, jer samo u Šangaju živi oko 20 milijuna ljudi, a u okolici se nalazi još 16 velikih gradova, s populacijom od oko 160 milijuna stanovnika.

Izvor: seebiz.eu