Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Osijek se predstavlja Kini

Osijek se predstavlja Kini


Izaslanstvo Kineskog radija Internacional (China Radio International - CRI) 11. rujna posjetilo je Osijek. Slavonska će metropola naći svoje mjesto u ''Hrvatskom tjednu'' odnosno dijelu programa u kojem CRI želi predstaviti gospodarske i kulturne mogućnosti Hrvatske. China Radio International najstarija je kines

Izaslanstvo Kineskog radija Internacional (China Radio International - CRI) 11. rujna posjetilo je Osijek. Slavonska će metropola naći svoje mjesto u ''Hrvatskom tjednu'' odnosno dijelu programa u kojem CRI želi predstaviti gospodarske i kulturne mogućnosti Hrvatske.

China Radio International najstarija je kineska radio postaja. Djeluje već 72 godine i emitira program na 65 stranih jezika, među kojima i hrvatski. Jedini je državni radio namijenjen inozemstvu u NR Kini. Radio svakog dana emitira 1 520 sati programa prema više od 200 zemalja i regija čitavoga svijeta. Od 1998. CRI informacije objavljuje i na internetskim stranicama na 53 jezika. Stranica na hrvatskom jeziku najmlađa je te je službeno otvorena 28. veljače 2008. Sadržaji te stranice su bilateralni odnosi između Kine i Hrvatske, raznovrsne i sveobuhvatne rubrike o Kini kao i kineska kultura.

Uskoro će biti održan ''Hrvatski tjedan" tijekom kojeg na tom radiju žele predstaviti sve potencijale Hrvatske, pa tako i Osijeka, rečeno je u razgovoru kineskog izaslanstva s osječkim dogradonačelnikom Vladimirom Hamom. Ham drži da je uloga CRI-ja u promicanju hrvatskog jezika, kulture, gospodarskih prilika i turističkih ljepota Hrvatske iznimno važna, a Osijek je otvoren za svaki oblik međunarodne suradnje. Kineske goste Osijek sa posebno dojmio svojom poviješću i urbanizmom.

Kako je istaknuo Sun Yufeng, zamjenik direktorice Centra za Rusiju i zemlje istočne Europe pri CRI-ju, suradnja s Osijekom nastavak je dosadašnjeg i početak novog prijateljstva. CRI već treću godinu uspješno surađuje s osječkom tvrtkom Media Ortak u oblikovanju dijela internetske stranice i izdavanju prigodnog časopisa. Ta je suradnja, po riječima Željka Pavkovića, suvlasnika tvrtke Media Ortak, također važna za promidžbu grada. Časopis ''Zlatni feniks" tiska se na hrvatskom jeziku i jedna je od medijskih platformi preko kojih djeluje redakcija na hrvatskom jeziku CRI-ja. Izlazi kao dvomjesečnik i bavi se temama o Kini i odnosima između Kine i Hrvatske.

Izvor: Radio Osijek, Croatian.cri.cn