Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Oliver Šambevski: Poseta visokog kineskog rukovodioca je dokaz veoma dobrih odnosa Makedonije i Kine

Oliver Šambevski: Poseta visokog kineskog rukovodioca je dokaz veoma dobrih odnosa Makedonije i Kine


Povodom posete kineskog vicepremijera Hui Liangjua Makedoniji, ambasador Republike Makedonije u NR Kini, Oliver Šambevski je rekao: Posetu vicepremijera Hui Liangjua očekujemo sa velikom radošću. Poseta visokog kineskog rukovodioca je dokaz veoma dobrih odnosa između Makedonije i Kine. Tokom proteklih nekoliko

Povodom posete kineskog vicepremijera Hui Liangjua Makedoniji, ambasador Republike Makedonije u NR Kini, Oliver Šambevski je rekao:

Posetu vicepremijera Hui Liangjua očekujemo sa velikom radošću. Poseta visokog kineskog rukovodioca je dokaz veoma dobrih odnosa između Makedonije i Kine.

Tokom proteklih nekoliko godina Kina i Makedonija su potpisale niz sporazuma o saradnji, a prošle godine su sklopljeni sporazumi o saradnji u oblasti kulture i odbrane. Na pitanje da li će tokom posete Hui Liangjua biti potpisani novi sporazumi o saradnji, ambasador Šambevski je rekao:

Makedonija i Kina sarađuju u mnogim oblastima, a tokom posete kineskog vicepremijera očekujemo potpisivanje nekoliko značajnih sporazuma, na primer potpisivanje Memoranduma o otkupu makedonskog duvana, zatim implementacija sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede i još nekoliko drugih, ne manje značajnih sporazuma koji će potvrditi i produbiti saradnju između dve zemlje.

Ambasador Republike Makedonije u NR Kini, Oliver Šambevski o budućnosti makedonsko-kineskih odnosa kaže:

Mogu da kažem da je i ova poseta kineskog vicepremijera Hui Liangjua, kao i posete drugih visokih delegacija dveju zemalja koje očekujemo u narednom periodu, dokaz da se odnosi između naše dve zemlje i dva naroda odvijaju na najvišem prijateljskom nivou.

Izvor:serbian.cri.cn