Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Okuka napustio Điangsu, igrači plakali na rastanku

Okuka napustio Điangsu, igrači plakali na rastanku


Srpski fudbalski trener Dragan Okuka napustio je klupu kineskog prvoligaša Điangsu Šuentijen, kluba koji je uspešno vodio prethodne tri godine. U razgovoru za Kineski međunarodni radio Okuka je rekao da je rastanak sa timom bio veoma emotivan i težak. „Polovina igrača iz tima je plakala kada smo im re

Srpski fudbalski trener Dragan Okuka napustio je klupu kineskog prvoligaša Điangsu Šuentijen, kluba koji je uspešno vodio prethodne tri godine.

U razgovoru za Kineski međunarodni radio Okuka je rekao da je rastanak sa timom bio veoma emotivan i težak.

„Polovina igrača iz tima je plakala kada smo im rekli da neću voditi ekipu naredne sezone. To je i za mene bilo veoma emotivno", istakao je Okuka.

Veliki broj igrača Điangsua na kineskoj društvenoj mreži „Veibo" izrazili su negodovanje što Okuka napušta tim, a i predsednik kluba je podneo ostavku.

Okuka je sa Điangsuom dobio mnoge nagrade. Tako je 2012. proglašen za najboljeg trenera Kineske super lige, a klub je tu sezonu završio na drugom mestu, samo četiri poena iza prvoplasiranog Guangdžou Evergranda.

Ekipa srpskog trenera je u martu ove godine osvojila Super kup Kine savladavši Guangdžou Evergrand sa 2:1.

Uz učešće u Ligi šampiona Azije i mnogobrojne povrede, ekipa je sezonu 2013. završila na 13. mestu Super lige.

Još nije zvanično objavqeno, ali sportska javnost pretpostavlja da će Okuku zameniti nekadašnji trener kineske reprezentacije Gao Hongbo.

Izvor: serbian.cri.cn