Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Okuka: Kina je raj za srpske trenere, jer nas tamo cene

Okuka: Kina je raj za srpske trenere, jer nas tamo cene


Dojučerašnji trener Jagodine Simo Krunić odlazi na klupu Dalijena, koji se trenutno nalazi na sedmom mestu kineske Superlige. On je šesti trener iz Srbije koji će karijeru nastaviti u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, u kojoj sa uspehom rade i Dragomir Okuka, Radomir Antić, Ljubiša Tumbaković, Aleksandar Stanoj

Dojučerašnji trener Jagodine Simo Krunić odlazi na klupu Dalijena, koji se trenutno nalazi na sedmom mestu kineske Superlige. On je šesti trener iz Srbije koji će karijeru nastaviti u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, u kojoj sa uspehom rade i Dragomir Okuka, Radomir Antić, Ljubiša Tumbaković, Aleksandar Stanojević i Svetozar Šapurić.

Odlazak Krunića u Dalijen je potvrda da je kineska liga postala raj za naše trenere, što je za “24 sata“ potvrdio Okuka. On vodi Đijangsu, a prošle godine je proglašen za najboljeg stručnjaka u Srbiji i Kini.


- Neverovatno je koliko su srpski treneri cenjeni ovde, a najbolju potvrdu dobili smo angažovanjem Sime Krunića. Sve je počelo kada je Tumbaković pre nekoliko sezona sa jednim prosečnim timom Šandongom uspeo da dominira, a onda su redom dolazili Petković, Kosanović, Santrač, Pižon Petrović - priča Okuka.


Nekadašnji igrač Veleža je jedno vreme bio sam u ligi, a sada bukvalno pola klubova drže Srbi.


- Prošle godine proglašen sam za najboljeg trenera lige i u konkurenciji Marčela Lipija, koji ima godišnju platu od 12 miliona evra i budžet za dolazak igrača od 100 miliona. Taj moj uspeh pomogao je ostalima da ove sezone dobiju posao u kineskoj ligi, koja, slobodno mogu da kažem, ima izuzetan kvalitet - priča Okuka, koji već dve sezone sedi na klupi Đangsua.

Gvangžu Fuli je juče angažovao bivšeg selektora Engleske Svena Gorana Eriksona za trenera, koji je potpisao ugovor na 18 meseci. Okuka ističe da za razliku od velikih svetskih imena, koji dobijaju milionske ugovore, naši stručnjaci moraju da prođu neku vrstu probe.


- Postoji razlika između nas i ostalih svetskih trenera kada je visina plate u pitanju. Oni potpisuju odmah dugoročne milionske ugovore, dok mi moramo prvo da se dokažemo, da se vlasnici uvere da radimo dobar posao, pa nam tek onda nude reviziju ugovora. Međutim, i to je u neku ruku normalno jer klubovi ulažu ogroman novac, ima mnogo sponzora koji žele da kineska liga bude jedna od najjačih na azijskom kontinentu, te i ne čudi da svi na kraju žele da budu u samom vrhu - dodaje nekadašnji trener Obilića.


Trenutno u Superligi Kine igraju Frederik Kanute, Sejdu Keita, Dario Konka, Lukaš Barioš, Zvjezdan Misimović...

Trenutno imaju ograničenje na četiri stanca u ekipi, i svi žele da dovedu najbolje igrače na tržištu. A ako se to ograničenje ukine, verujte da će kineska liga postati jedna od najjačih na svetu - zaključio je Okuka.

Izvor: 24sata.rs