Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Okrugli stol o učenju Kineskog jezika u Hrvatskoj

Okrugli stol o učenju Kineskog jezika u Hrvatskoj


U nedjelju, 19. travnja u Kristalnoj dvorani zagrebačkog Hotela Westina održan je Okrugli stol pod nazivom "The Prospects and Challenges in Developing Chinese Language Education in Croatia" na kojem su sudjelovali predstavnici diplomatskog kora NR Kine u europskim zemljama, te predstavnici sveučilišne zajednice Pu

U nedjelju, 19. travnja u Kristalnoj dvorani zagrebačkog Hotela Westina održan je Okrugli stol pod nazivom "The Prospects and Challenges in Developing Chinese Language Education in Croatia" na kojem su sudjelovali predstavnici diplomatskog kora NR Kine u europskim zemljama, te predstavnici sveučilišne zajednice Pule, Opatije, Zagreba i drugi.

Na okruglom stolu bio je nazočan i gradonačelnik Ivo Dujmić te doc.dr.sc. Kristina Črnjar, prodekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

Ona je u svojoj jučerašnjoj prezentaciji istakla ulogu i financijsku podršku Grada Opatije pri provedbi programa učenja kineskog jezika.

Kao što je poznato, dogovoreno je da na spomenutom opatijskom Fakultetu krene studijski program učenja Kineskog jezika, koji će se odvijati uz potporu Grada Opatije, a realizirat će ga profesori Kineskog jezika, što je ideja usuglašena tijekom nedavna susreta gradonačelnika s kineskom veleposlanicom u RH Opatiji.

Ovo je jedan u nizu koraka koje Opatija poduzima na planu jačanja suradnje s NR Kinom, značajnim turističkim tržištem velikoga potencijala.

Izvor: opatija.hr