Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Održavanje prvog redovnog sastanka Kinesko—srpskog Komiteta za naučnu i tehničku saradnju u Beogradu

Održavanje prvog redovnog sastanka Kinesko—srpskog Komiteta za naučnu i tehničku saradnju u Beogradu


Prvi redovni sastanak Kinesko—srpskog Komiteta za naučnu I tehničku saradnju ovih dana je održan u Beogradu, a na njemu su učestvovali kineska delegacija na čelu sa zamenikom ministra za nauku I tehnologiju Cao Djanlin-om i bivši kineski ambassador u Srbiji Vej Djinghua. Tom prilikom, pomoćnik ministra pros

Prvi redovni sastanak Kinesko—srpskog Komiteta za naučnu I tehničku saradnju ovih dana je održan u Beogradu, a na njemu su učestvovali kineska delegacija na čelu sa zamenikom ministra za nauku I tehnologiju Cao Djanlin-om i bivši kineski ambassador u Srbiji Vej Djinghua.

Tom prilikom, pomoćnik ministra prosvete Srbije za visokoškolsko obrazovanje i nauku Radivoje Mitrović se sastao sa Cao Djanlinom. Dve strane su osvrnula na tradicionalne prijateljske odnose izmedju Kine I Srbije, I izjavile da će zajedno podržavati bilateralnu saradnju u oblasti nauke I tehnike I otvoriti novu stranicu u saradnji izmedju dve zemlje.

Posle susreta, Mitrović I Cao Djanlin su kopredsedavali sastankom, na kojem su dve strane predstavile strategiju razvoja u oblasti nauke I tehnike, situaciju u fundametalnim i primenjenim istraživanjima i razmenile mišljenja o unapredjivanju bilateralne saradnje u oblasti nauke i tehnike. Pored toga, dve strane su razmatrale I usvojile plan o medjuvladinoj saradnji u oblasti nauke I tehnike od 2011. do 2013.godine, u kojem je odredjeno 12 projekata saradnje u oblastima poljoprivrede, mašinstva, novih materijala, fizike, itd. Medju projektima je i saradnja izmedju Laboratorije instituta mehaničkog I automobilskog inzenjeringa Pekinškog tehničkog Univerziteta i Odeljenja za studije motora sa unutrasnjim sagorevanjem Mehaničkog instituta Beogradskog univerziteta. Biće to važan segment na listi projekata medjunarodne saradnje u oblasti naucno-tehnickih studija kineskog ministarstva za nauku I tehnologiju.

Posle sastanka, Mitrović I Cao Djanlin su potpisali protokol..

U toku posete Srbiji, kineska delegacija je posetila Beogradski Univerzitet , Institute za studije fizike I druge organe.

Izvor:http://serbian.cri.cn