Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Održan peti „Milu kup"

Održan peti „Milu kup"


Sedamnaest fudbalskih ekipa susrelo se danas u Pekingu na fudbalskom turniru „Milu kup", koji se održava u čast srpskog trenera Bore Milutinovića. Igrači su bili iz različitih zemalja pa su tako i timovi poneli imena država – Srbija, Rusija, Italija, Rumunija, Poljska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvats

Sedamnaest fudbalskih ekipa susrelo se danas u Pekingu na fudbalskom turniru „Milu kup", koji se održava u čast srpskog trenera Bore Milutinovića.

Igrači su bili iz različitih zemalja pa su tako i timovi poneli imena država – Srbija, Rusija, Italija, Rumunija, Poljska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i države Južne Amerike. Na revijalnom turniru učestvovale su ekipe sastavljene od zaposlenih u Ministarstvu sporta i inostranih poslova Kine, kineski fudbalski veterani „Milu stars" a svoje ekipe imali su i novinari Kineskog međunarodnog radija, Centralne kineske televizije i Global Tajmsa.

Pobednički pehar ponela je ekipa Južne Amerike, drugo mesto je pripalo timu „Milu stars", dok je treća bila Bosna i Hercegovina.

U ekskluzivnom intervjuu za Kineski međunarodni radio srpski trener Bora Milutinović rekao je da se uvek rado vraća u Kinu, čiji je nacionalni tim 2001. doveo do svetskog prvenstva. Milutinović je istakao i da mu je drago da Kinezi cene i druge srpske sportiste poput Novaka Đokovića, Ane Ivanović i Jelene Janković.

Turnir je održan po peti put u organizaciji Ambasade Republike Srbije u Kini, a medijski pokrovitelji su Kineski međunarodni radio i dnevni list „Global Tajms".

Izvor: serbian.cri.cn