Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Održan četvrti sastanak zajedničkog komiteta između Kine i Bosne i Hercegovine


9. studenog četvrti sastanka zajedničkog komiteta između Kine i Bosne i Hercegovine o trgovinskoj i ekonomskoj suradnji održan je u glavnom gradu BiH Sarajevu. Sastankom su predsjedavali Zhong Shan, zamjenik kineskog ministra trgovine i Ermina Salkičević-Dizdarević, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonom

9. studenog četvrti sastanka zajedničkog komiteta između Kine i Bosne i Hercegovine o trgovinskoj i ekonomskoj suradnji održan je u glavnom gradu BiH Sarajevu. Sastankom su predsjedavali Zhong Shan, zamjenik kineskog ministra trgovine i Ermina Salkičević-Dizdarević, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomske odnose BiH.

Na sastanku su dvije delegacije zajedničkog komiteta razmjenile mišljenja i iznijele konstruktivne prijedloge o daljnjem razvoju trgovinske i ekonomske suradnje u prijateljskoj atmosferi. Kineska strana je izrazila želju da proširi uvoz iz Bosne i Hercegovine te se postupno uravnoteži bilateralna trgovina. Kina također želi ohrabriti svoje tvrtke da ulažu u prerađivačku industriju, poljoprivredu, infrastrukturu i druge oblasti u BiH, te olakšati vize za ljude koji rade o bilateralno trgovinskoj i ekonomskoj suradnji. Bosna i Hercegovina je pohvalila uspjeh kineskog gospodarskog razvoja u posljednih nekoliko godina i želi jačati trgovinske i ekonomske odnose s Kinom. Prvo, BiH želi da Kina proširi uvoz poljoprivrednih proizvoda poput vina; drugo, Kina želi ponuditi povoljnu tarifu za uvozne prizvode iz BiH; treće, želi da kineske tvrtke ulažu u infrastrukturne projekte kao što su izgradnja cesta, željeznice, elektrana, zračnih luka te riječnih luka; četveto, poticati bilateralnu turističku suradnju i želi da kineske tvrtke ulažu u turističku izgradnju u BiH.

Obje strane su pozitivno ocijenile ovaj sastanak zajedničkog komiteta, koji je završio u iskrenoj i prijateljskoj atmosferi.

Izvor: croatian.cri.cn