Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Od Nove godine besplatna trodnevna viza za turiste u Pekingu

Od Nove godine besplatna trodnevna viza za turiste u Pekingu


Pekinško Odeljenje za pogranične poslove objavilo je da je ove godine, na graničnom punktu u Pekingu, granicu prešlo 20 miliona ljudi, te da se do kraja godine očekuje da će granicu na tom mestu preći ukupno 20,5 miliona ljudi, za 12odsto više nego prethodne godine. Takođe je saopšteno da će od prvog janua

Pekinško Odeljenje za pogranične poslove objavilo je da je ove godine, na graničnom punktu u Pekingu, granicu prešlo 20 miliona ljudi, te da se do kraja godine očekuje da će granicu na tom mestu preći ukupno 20,5 miliona ljudi, za 12odsto više nego prethodne godine. Takođe je saopšteno da će od prvog januara 2013. godine na snagu stupiti odluka o uvođenju besplatne boravišne vize za turiste, koja će važiti 72 sata.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, načelnik ovog odeljenja, Čen Bin, je rekao:

Od ukupnog broja ljudi koji su prešli granicu, u Kinu je doputovalo 4 miliona i 480 hiljada stranaca iz 210 zemalja i područja sveta, za 8 odsto više nego 2011. godine. Povećan je i broj kineskih državljana koji su prelazili državnu granicu, njih je bilo ukupno 4 miliona i 990 hiljada, za 14 odsto više nego prethodne godine, a putovali su u 216 zemalja i područja sveta.''

Čen Bin je rekao da ove brojke pokazuju da Kina, a posebno grad Peking, čak i u situaciji globalne ekonomske krize zadržava trend razvoja, čime se povećava uticaj Kine na svet.

Zbog sve većeg broja stranaca koji posećuju kinesku prestonicu, u Pekingu će od prvog januara 2013. godine deo njih moći da koristi besplatnu trodnevnu vizu u Pekingu. Nakon sprovođenja ove odluke, strani državljani moći će da borave u Pekingu tri dana, bez prethodnog dobijanja boravišne vize.

Izvor: serbian.cri.cn