Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Objavljen prvi Kinesko-hrvatski tematski rječnik

Objavljen prvi Kinesko-hrvatski tematski rječnik


Prvi Kinesko-hrvatski tematski rječnik, službeno je izašao iz tiska 6. lipnja u Pekingu. Rječnik je priredila Redakcija hrvatskog jezika Kineskog radio Internacionala, a izdavač je The Commercial press. Rječnik sadrži oko 30 000 riječi razvrstanih u 44 tematska područja kao što su financije i trgovinsko po

Prvi Kinesko-hrvatski tematski rječnik, službeno je izašao iz tiska 6. lipnja u Pekingu. Rječnik je priredila Redakcija hrvatskog jezika Kineskog radio Internacionala, a izdavač je The Commercial press.

Rječnik sadrži oko 30 000 riječi razvrstanih u 44 tematska područja kao što su financije i trgovinsko poslovanje, javna i društvena sigurnost, kultura i umjetnost, zaštita okoliša, kupnja i iznajmljavanje stanova, slobodne aktivnosti i druga područja od praktičnog interesa.

U rječnik su također uključene brojne riječi i izrazi novijeg doba, primjerice B2B, 3G mobilni telefoni, mini blog, PM 2.5 itd.

Zajedno s izdavanjem rječnika u tradicionalnom papirnom obliku, pristupilo se i objavljivanju elektroničke verzije rječnika za ipad i ipad mini, ibooks epub i kindle mobi.

Pored Kinesko-hrvatskog tematskog rječnika, iz tiska je izašlo još 17 kinesko-stranojezičnih tematskih rječnika, među kojima su brojni europski, azijski i afrički jezici.

Izvor: croatian.cri.cn