Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

O platformi sa ambasadorom Kine

O platformi sa ambasadorom Kine


Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić informisao je kineskog ambasadora u Beogradu Džang Vansjuea o napretku u izradi državne platforme za Kosovo i Metohiju. Ambasador Vansjuea je naveo da Kina po pitanju KiM ima jasan i dosledan stav, u okviru kojeg se zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta i

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić informisao je kineskog ambasadora u Beogradu Džang Vansjuea o napretku u izradi državne platforme za Kosovo i Metohiju.

Ambasador Vansjuea je naveo da Kina po pitanju KiM ima jasan i dosledan stav, u okviru kojeg se zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Nikolić je istakao da Srbija ceni principijelan stav NR Kine povodom težnji naše zemlje za očuvanjem teritorijalnog integriteta i mirnim rešenjem problema južne srpske pokrajine, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

On je rekao da će uskoro tražiti od Narodne skupštine Republike Srbije podršku za platformu, kao i da će podršku tražiti i od predstavnika Srba s Kosova i Metohije.

Kineski ambasador je istakao da njegova zemlja smatra Srbiju bitnim partnerom u regionu jugozapadnog Balkana, s kojim Kina gaji dugogodišnje međusobno razumevanje, prijateljstvo i saradnju.

Kina ceni principijelni stav Srbije po pitanju Tibeta i Tajvana, a po pitanju Kosova i Metohije ima jasan i dosledan stav, u kome se zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Takođe, ambasador Džang Vansjue istakao je da Kina podstiče kineska preduzeća koja su zainteresovana za investiranje u Srbiji i zbog toga je zahvalio predsedniku Nikoliću na njegovom ličnom angažovanju da predstavnici kineskih kompanija u Srbiji imaju adekvatne sagovornike i saradnike.