Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nudimo Kinezima koncesije

Beograd -- Ministarstvo građevine pozvalo je kineske kompanije da učestvuju u postupku davanja koncesije za izgradnju, korišćenje i održavanje dela Koridora 11. Reč je o delvima auto-puta Beograd-Požega ukupne dužine od 151,7 km, izjavio je danas Tanjugu Rok za dostavljanje predmetne dokumentacije je 25. ok
Nudimo Kinezima koncesije
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Beograd -- Ministarstvo građevine pozvalo je kineske kompanije da učestvuju u postupku davanja koncesije za izgradnju, korišćenje i održavanje dela Koridora 11.

Reč je o delvima auto-puta Beograd-Požega ukupne dužine od 151,7 km, izjavio je danas Tanjugu

Rok za dostavljanje predmetne dokumentacije je 25. oktobar, a prijave za kvalifikaciju biće otvorene 28. oktobra u Ministarstvu gradjevine.

Državni sekretar ministarstva Miodrag Jocić je rekao da se koncesija odnosi na tri deonice Koridora 11: finansiranje, izgradnju, korišćenje i održavanje autoputa od Surčina do Obrenovca u dužini oko 17,6 km, zatim finansiranje, izgradnju, korišćenje i održavanje od Preljine do Požege u dužini oko 31 km i korišćenje i održavanje auoputa od Obrenovaca do Preljine u dužini oko 103 km.

Autoputa od Obrenovac do Preljina je već u izgradnji i obezbeđeno je finansiranje radova iz budžeta, azerbejdžanskog i kineskog kredita, tako da će za tu deonicu biti data koncesija samo za održavanje i korišćenje autoputa, naveo je Jocić.

"Predviđeno je da koncesija može maksimalno da traje 50 godina, ali mi ćemo ići na znatno kraći period. To će biti predmet pregovora u narednom periodu tako da detalji o tome moraju ostati tajna", rekao je državni sekretar.

Koncesionar će, prema njegovim rečima, biti dužan da autoput, kada preuzme održavanje, na primer na 30 ili 35 godina, vrati u istom stanju kao da je juče izgrađen.

Jocić je istakao da se poziv odnosi isključivo na kineske firme dodajući da Kina ima posebne investicione fonodove za javno-privatna partnerstva i koncesije.

On je naveo da je posednje dve ili tri decenije na Ibarskoj magistrali nastradalo oko 18.000 učesnika u saobraćaju i istakao da nema dileme da je Srbiji potreban autoput na pravcu od Beograda prema Crnoj Gori.

Jocić je kazao da će kineska Šandong haj spid grupa najverovatnije do kraja godine započeti prve radove na gradnji autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, nakon što Eksim banka Kine uplati avans od 15 odsto kredita.

Poziv za koncesije je objavljen na osnovu Zakona o potvrđivanju Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine i Zakona o javno - privatnom partnerstvu i koncesijama Srbije.

Pravo na učešće imaju kompanije sa sedištem registrovanim na teritoriji Kine.

Kineske firme moraju da imaju odličan bonitet dodeljen od strane kvalifikovane specijalizovane agencije ili prvoklasan kreditni rejting, ukupni godišnji obrt od najmanje 2.000 miliona evra za poslednje tri godine, iskustvo u izgradnji autoputa od najmanje 150 kilometara u poslednjih pet, iskustvo u održavanju autoputa od najmanje 150 kilometara u poslednjih pet godina.

Izvor: B92.net