Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

NR Kina poklonila 20 sanitetskih vozila Vojsci Srbije

NR Kina poklonila 20 sanitetskih vozila Vojsci Srbije


Beograd, 6. jul 2013. godine – Vojska Srbije danas je dobila 20 potpuno opremljenih sanitetskih vozila, poklon NR Kine, a potpisivanju sporazuma o toj donaciji u Vojnomedicinskom centru na Karaburmi prisustvovao je prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić. Prema Vučićevim r

Beograd, 6. jul 2013. godine – Vojska Srbije danas je dobila 20 potpuno opremljenih sanitetskih vozila, poklon NR Kine, a potpisivanju sporazuma o toj donaciji u Vojnomedicinskom centru na Karaburmi prisustvovao je prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Prema Vučićevim rečima, 20 sanitetskih vozila vrede mnogostruko više od dva miliona evra koliko su donatori procenili njihovu vrednost i istakao da su ona opremljena po najmodernijim svetskim standardima.

On je rekao da je Vojska Srbije dobila i rezervne delove za prvi servis, dodavši da, pošto su ona opremljena Fijatovim motorima, moći će da budu servisirana u Srbiji.

Zahvalni smo Narodnoj Republici Kini i njihovom narodu na ovakvoj donaciji i uvereni smo da odnosi dve zemlje u svim sferama društvenog života mogu da budu još neuporedivo bolji, poručio je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane je rekao i da u najskorije vreme očekuje sastanak na najvišem nivou sa delegacijom NR Kine.

Želimo još snažnije ekonomsko prisustvo NR Kine u Srbiji. Zahvalni smo njihovoj političkoj podršci, jer su uvek bili uz Srbiju. Srbija će biti veoma pouzdan saveznik NR Kine i zato se zalažemo za politiku jedne Kine, istakao je Vučić.

Savetnik za politička pitanja i zastupnik ambasadora NR Kine u Srbiji Hua Jafang izrazila je veliko zadovoljstvo što prisustvuje današnjoj ceremoniji i posebno je zahvalila Vučiću na upućenim rečima.

Jafang je istakla da je današnja primopredaja sanitetskih vozila jedan od rezultata dobre saradnje dve države i istakla da će saradnja NR Kine i Srbije biti sve bolja.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general Zoran Popović izjavio je da će 12 vozila biti raspoređeno u primarnu zdravstvenu zaštitu u garnizone širom Srbije, dva vozila će otići na VMA u Beogradu, po dva u vojne bolnice u Nišu i Novom Sadu i dva u centar vojnomedicinskih ustanova u Beogradu.

Izvor: srbija.gov.rs