Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Novi Sad centar za distribuciju kineske robe

Novi Sad centar za distribuciju kineske robe


Novi Sad bi uskoro mogao da postane centar za distribuciju kineske robe. Tokom posete delegacije pokrajinske vlade kineskoj provinciji Guang Džong, postignut je načelni dogovor o objedinjavanju kapaciteta Luke Novi Sad i Slobodne carinske zone, čime bi bio formiraran međunarodni logistički centar za prihvat i tr

Novi Sad bi uskoro mogao da postane centar za distribuciju kineske robe. Tokom posete delegacije pokrajinske vlade kineskoj provinciji Guang Džong, postignut je načelni dogovor o objedinjavanju kapaciteta Luke Novi Sad i Slobodne carinske zone, čime bi bio formiraran međunarodni logistički centar za prihvat i transport kineske robe u Evropu, izjavio je pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin, a prenose novosadski mediji.

Direktor Luke Novi Sad Milenko Milivojević izjavio je za Radio 021 da ideja za formiranje logističkog centra nije nova, jer je još krajem sedamsedetih grad planirao ujedinjenje transportnih jedinica radi efikasnijeg i jeftinijeg prevoza robe. Novi Sad bi time svoje kapacitete usmerio ka najjeftinijem vidu transporta, rečnom, jer za to odavno ima potencijal.

Prema Milivojevićevim rečima, ideja je da se formira akcionarsko društvo sa četiri profitne jedinice - lučkom, skladištnom, carinskom i slobodnom zonom.

Direktor novosadske luke dodaje da bi kineska investicija značila veći protok robe, nova radna mesta i veliki priliv finansija u gradsku i pokrajinsku kasu, budući da je Luka Novi Sad i dalje u državnom vlasništvu.

Izvor: serbian.cri.cn