Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nišville dovodi kineske turiste i muzičare

Nišville dovodi kineske turiste i muzičare


Na poslednjoj stanici dvonedeljnog boravka u Kini, a na poziv Kineske džez asocijacije, direktor Nišvila Ivan Blagojević je sa direktorima ostalih evropskih džez festivala posetio grad Guandžou gde je razgovarao i sa Liu Ying direktorkom Xinghai Concert Hall, najveće koncertne sale u ovom gradu i potpredsednicom

Na poslednjoj stanici dvonedeljnog boravka u Kini, a na poziv Kineske džez asocijacije, direktor Nišvila Ivan Blagojević je sa direktorima ostalih evropskih džez festivala posetio grad Guandžou gde je razgovarao i sa Liu Ying direktorkom Xinghai Concert Hall, najveće koncertne sale u ovom gradu i potpredsednicom Guangzhou Xinghai Arts Group, kao i sa profesorima muzičkog konzervatorijuma u ovom gradu. Ivan Blagojević kaže da se nada da će dvonedeljno predstavljanje Nišvilla, privući kineske turiste u Srbiju.

Nišville dovodi kineske turiste i muzičare"Osnovanost ovakve želje potvrdio mi je i naš domaćin, izvršni potpredsednik i generalni sekretar Kineske džez asocijacije Adam Jong Huang, koji mi je u dvosatnom razgovoru između ostalog rekao da sve veći broj kineskih turista tokom leta dolazi u Evropu sa ciljem da posete upravo muzičke festivale. S obzirom na to da se, u konkurenciji ostalih džez festivala iz centralne i istočne Evrope čiji su predstavnici takođe posetili Kinu, našim domaćinima možda i najviše dopao koncept Nišvila, gospodin Huang, inače jedan od najboljih kineskih basista, mi je obećao da će se i lično angažovati na još većoj promociji Nišvila ali i ostalih kulturnih potencijala Srbije u Kini", zaključuje direktor Nišvilla.

Ivan Blagojević objašnjava da konzervatorijum u Guandžou, kao i koncertna sala, nose ime po poznatom kineskom kompozitoru Sjenu Singu koji je rođen u ovom gradu.

Osim razgovora o učešću kineskih džez sastava na predstojećim izdanjima Nišvilla, uključujući i studente i profesore konzervatoruijuma koji bi osim nastupa, trebalo da se uključe i kao predvači na Nišville workshopu - dogovoreno je da, po principu reciprociteta, narednih godina posredstvom Nišvilla nekoliko srpskih džez grupa nastupi u Kini.

Tokom boravka u Gunadžou, direktor Nišvila je sa prisustvovao i koncertima velikih imena džeza (Dee Dee Bridgwatter, Victor Wooten Trio...) održanim u Sjinghai koncertnoj dvorani, kongresnom kompleksu koji osim velike sale sa 1.500 mesta ima još nekoliko manjih prostora.

Izvor: b92.net