Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nikolić: Želim da saradnja Srbije i Kine uspe

Nikolić: Želim da saradnja Srbije i Kine uspe


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je sinoć da je siguran da će izgradnja pruge Beograd - Budimpešta biti izgrađena za dve godine kako je i planirano i da će ta pruga sa Evropom spojiti Kinu koja će biti oslonjena na Srbiju. Nikolić je u izjavi Tanjugu istakao i da će taj projekat biti pod strogim nado

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je sinoć da je siguran da će izgradnja pruge Beograd - Budimpešta biti izgrađena za dve godine kako je i planirano i da će ta pruga sa Evropom spojiti Kinu koja će biti oslonjena na Srbiju. Nikolić je u izjavi Tanjugu istakao i da će taj projekat biti pod strogim nadozorom i da će i lično biti angažovan jer želi da naša saradnja sa Kinom uspe.

"Ako smo rekli da će biti za dve godine, onda mora da bude za dve godine jer dobro poznajem kako Kinezi rade i kod njih opravdanja za probijanje rokova nema. Ta pruga nas spaja sa Evropom, a u velikoj meri i Kinu oslonjenu na Srbiju mnogo bolje povezuje sa Evropom", naveo je Nikolić.

On je dodao da je izgradnja pruge Beograd - Budimpešta značajna najmanje za tri zemlje, jer treba uzeti u obzir i Mađarsku koja aktivno učestvuje i kao članica EU želi da iskoristi priliku što je Kina veoma raspoložena da investira u ovaj deo Evrope.

Govoreći o Samitu Kine i zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, a koji je nedavno bio održan u Beogradu, Nikolić je rekao da je kinesku delegaciju pokušao da ubedi da se isplati investiranje u proizvodnju u Srbiji.

"Mi smo samo nastavili razgovore koje sam imao u Pekingu sa kineskim predsednikom i premijerom. A to je produbljivanje i nastavak srpsko-kineske saradnje i otvaranje potpuno novog polja saradnje, a to je da ne bude više ulaganja samo u infrastrukturu već da pokušamo da kineske privrednike ubedimo da je isplativo investirati u proizvodnju u Srbiji", rekao je Nikolić.

Izvor: novosti.rs