Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nikolić uručio orden ambasadoru Kine

Nikolić uručio orden ambasadoru Kine


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas ambasadoru Kine u Beogradu Džang Vansjuu Orden srpske zastave drugog stepena, kojim ga je odlikovao za zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljaskih odnosa između dve zemlje. Zahvaljujući na odlikovanju, Vansju je istakao da ono pokazuje koliku

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas ambasadoru Kine u Beogradu Džang Vansjuu Orden srpske zastave drugog stepena, kojim ga je odlikovao za zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljaskih odnosa između dve zemlje.

Zahvaljujući na odlikovanju, Vansju je istakao da ono pokazuje koliku važnost Nikolić pridaje odnosima dve zemlje i saradnji u svim oblastima, a da je, istovremeno, to priznanje radu celokupnom osoblju kineske ambasade.

Kineska vlada pridaje veliku pažnju razvoju streteškog partnerstva sa Srbijom i ubeđen sam da će se ono i dalje razvijati, proširivati i ojačavati, rekao je on.

Vansju, koji je ambasador u Beogradu od 2011. godine i uskoro odlazi sa te funkcije, poručio je da će, kao prijatelj Srbije, i dalje ulagati napore u razvoj prijateljskih odnosa dve zemlje.

On je dodao da je tokom službovanja u Srbiji stvorio prijeteljstvo i dobre odnose sa Nikolićem i drugim ličnostima iz svih sfera društva i da želi svima da izrazi zahvalnsot na dobroj saradnji.

Ambasador Džang Vansju je na tu dužnost u Srbiji stupio 2011. godine i tokom svog službovanja je u značajnoj meri doprineo unapređenju odnosa i saradnje dveju zemala na svim poljima.

Tokom mandata ambasadora Džanga realizovana je zvanična poseta predsednika Nikolića NR Kini, avgusta prošle godine, premijeri dve zemlje susreli su se u dva navrata i razmenjene su posete delegacije parlamenata dve zemlje.

Takođe, odobren je povoljni kineski zajam za prvu fazu projekta TE Kostolac, a dogovoreni su i zajednički projekti dve deonice auto puta na Koridoru 11, druge faze TE Kostolac, uz dogovore o modernizaciji srpskih železnica. Ojačana je saradnja u prosveti, kulturi i sportu, a nastavljeno je i upućivanje kineskih donacija Srbiji.

Izvor: blic.rs