Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nikolić sa ambasadorima

Predsednik Tomislav Nikolić je u razgovoru sa ruskim, kineskim i britanskim ambasadorima, Aleksandrom Čepurinom, Džang Vansjuom i Majklom Devenportom, istakao da će u što skorijem periodu platformu o Kosovu predstaviti predstavnicima parlamentarnih stranaka, ali i predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Preds
Nikolić sa ambasadorima
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Predsednik Tomislav Nikolić je u razgovoru sa ruskim, kineskim i britanskim ambasadorima, Aleksandrom Čepurinom, Džang Vansjuom i Majklom Devenportom, istakao da će u što skorijem periodu platformu o Kosovu predstaviti predstavnicima parlamentarnih stranaka, ali i predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upoznao je ambasadore Ruske Federacije, Kine i Velike Britanije, Aleksandra Čepurina, Džang Vansjua i Majkla Devenporta, o postignutom napretku u izradi državne platforme za rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Nikolić je u razgovoru sa Čepurinom istakao da će u što skorijem periodu platformu predstaviti predstavnicima parlamentarnih stranaka, ali i predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, saopštila je Pres-služba predsednika.

Ambasador Čepurin izrazio je još jednom podršku Rusije Srbiji i istakao da je Ruska Federacija spremna da u međunarodnim organizacijama pomogne u zastupanju stavova Republike Srbije.

Tokom otvorenog i prijateljskog razgovora, predsednik Nikolić je zahvalio na podršci koju Ruska Federacija pruža Srbiji u njenoj težnji za očuvanjem teritorijalnog integriteta.

Kineski ambasador naveo je da njegova zemlja po pitanju KiM ima jasan i dosledan stav, u okviru kojeg se zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Nikolić je istakao da Srbija ceni principijelan stav NR Kine povodom težnji naše zemlje za očuvanjem teritorijalnog integriteta i mirnim rešenjem problema južne srpske pokrajine.

Ambasador Kine istakao je da njegova zemlja smatra Srbiju bitnim partnerom u regionu jugozapadnog Balkana, sa kojom Kina gaji dugogodišnje međusobno razumevanje, prijateljstvo i saradnju.

Narodna Republika Kina ceni principijelni stav Srbije po pitanju Tibeta i Tajvana, a po pitanju Kosova i Metohije ima jasan i dosledan stav, u kome se zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Takođe, Džang Vansjue istakao je da Kina podstiče kineska preduzeća koja su zainteresovana za investiranje u Srbiji i zbog toga je zahvalio predsedniku Nikoliću na njegovom ličnom angažovanju da predstavnici kineskih kompanija u Srbiji imaju adekvatne sagovornike i saradnike.

Britanski ambasador istakao je da Velika Britanija smatra pozitivnom odluku Srbije da se implementiraju ranije postignuti sporazumi, kao i nastavak pregovora sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini.

Devenport je ocenio da je nedavna odluka Evropskog saveta u vezi sa daljim napretkom Srbije u evropskim integracijama pozitivan znak da Srbija ima novu perspektivu za evropsku budućnost.

Izvor: rts.rs