Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nikolić razgovarao sa predstavnicima Razvojne banke Kine


Srpska agencija TANJUG, javila je da je predsednik Srbije, Tomislav Nikolic, razgovarao sa delegacijom Razvojne banke Kine o finansiranju izgradnje Koridora 11 i o drugim investicijama. Tokom razgovora sa kineskom delegacijom, koju je predvodio Lei Jufeng, bilo je reči o mogućnostima da kineski partneri finansiraj

Srpska agencija TANJUG, javila je da je predsednik Srbije, Tomislav Nikolic, razgovarao sa delegacijom Razvojne banke Kine o finansiranju izgradnje Koridora 11 i o drugim investicijama.

Tokom razgovora sa kineskom delegacijom, koju je predvodio Lei Jufeng, bilo je reči o mogućnostima da kineski partneri finansiraju uređenje desne obale Dunava, bescarinsku zonu, ali i o ulaganjima u poljoprivredu i izgradnju hidrocentrale Đerdap 3, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.

Ministar saobraćaja, Milutin Mrkonjić, izjavio je ranije da se kineski partneri posebno interesuju za delove auto-puta od Beograda do Čačka koji nisu započeti - deonicu od Beograda do Obrenovca u dužini od 27 kilometara, od Obrenovca do Uba - 25 kilometara, od Lajkovca do Ljiga - 25 kilometara i od Preljine do Čačka, što je sve oko 100 kilometara.

Kineska strana je, kako je ministar rekao, zainteresovana i za izgradnju poprečnog auto-puta Pojate – Preljina u dužini oko 100 kilometara, a čija bi izgradnja koštala, prema sadašnjim procenama, izmedju 400 i 450 miliona evra.

Koridor 11 još nije zvaničan evropski koridor, a trebalo bi da spoji Rumuniju, Srbiju i Crnu Goru s izlaskom na more prema Italiji, trasom Temišvar – Beograd – Bar.

Izvor:serbian.cri.cn