Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nikolić razgovarao sa predstavnicima Razvojne banke Kine

Nikolić razgovarao sa predstavnicima Razvojne banke Kine


Srpska agencija TANJUG, javila je da je predsednik Srbije, Tomislav Nikolic, razgovarao sa delegacijom Razvojne banke Kine o finansiranju izgradnje Koridora 11 i o drugim investicijama. Tokom razgovora sa kineskom delegacijom, koju je predvodio Lei Jufeng, bilo je reči o mogućnostima da kineski partneri finansiraj

Srpska agencija TANJUG, javila je da je predsednik Srbije, Tomislav Nikolic, razgovarao sa delegacijom Razvojne banke Kine o finansiranju izgradnje Koridora 11 i o drugim investicijama.

Tokom razgovora sa kineskom delegacijom, koju je predvodio Lei Jufeng, bilo je reči o mogućnostima da kineski partneri finansiraju uređenje desne obale Dunava, bescarinsku zonu, ali i o ulaganjima u poljoprivredu i izgradnju hidrocentrale Đerdap 3, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.

Ministar saobraćaja, Milutin Mrkonjić, izjavio je ranije da se kineski partneri posebno interesuju za delove auto-puta od Beograda do Čačka koji nisu započeti - deonicu od Beograda do Obrenovca u dužini od 27 kilometara, od Obrenovca do Uba - 25 kilometara, od Lajkovca do Ljiga - 25 kilometara i od Preljine do Čačka, što je sve oko 100 kilometara.

Kineska strana je, kako je ministar rekao, zainteresovana i za izgradnju poprečnog auto-puta Pojate – Preljina u dužini oko 100 kilometara, a čija bi izgradnja koštala, prema sadašnjim procenama, izmedju 400 i 450 miliona evra.

Koridor 11 još nije zvaničan evropski koridor, a trebalo bi da spoji Rumuniju, Srbiju i Crnu Goru s izlaskom na more prema Italiji, trasom Temišvar – Beograd – Bar.

Izvor:serbian.cri.cn