Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nikolić: Kineske kompanije i investitori dobrodošli u Srbiju

Nikolić: Kineske kompanije i investitori dobrodošli u Srbiju


Kineske kompanije i kineski investitori su dobrodošli u Srbiju, i ubeđen sam da bi i naša zemlja i kineski preduzetnici imali veliku korist od ulaganja u proizvodnju u Srbiji, rekao je predsednik Republike Tomislav Nikolić tokom sastanka sa delegacijom akcionara kineske korporacije BETEK, koju je predvo

Kineske kompanije i kineski investitori su dobrodošli u Srbiju, i ubeđen sam da bi i naša zemlja i kineski preduzetnici imali veliku korist od ulaganja u proizvodnju u Srbiji, rekao je predsednik Republike Tomislav Nikolić tokom sastanka sa delegacijom akcionara kineske korporacije BETEK, koju je predvodio Ji Feng Žou.

 

 

Kompanija BETEK se bavi eksploatacijom energije iz geotermalnih izvora i geotermalnim istraživanjima, a u Srbiji je počela poslovanje pre tri godine.

Akcionari kompanije BETEK informisali su predsednika Republike da su veoma zainteresovani za eksploataciju geotermalne energije iz dva izvora, u Vranju i u Kuršumliji, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Oni su spremni da investiraju između 300 i 500 miliona evra u termoelektranu, čija bi izgradnja, prema planu, trebalo da započne do kraja ove godine.

Takođe, delegacija akcionara je istakla da je Kineska razvojna banka zainteresovana da podrži projekat izgradnje termoelektrane, kao i istraživanja novih geotermalnih izvora.

Izvor: tanjug.rs