Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nikolić doputovao u Kinu

Nikolić doputovao u Kinu


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je večeras u Kinu, gde će u naredna četiri dana obići ključne finansijske i privredne centre i razgovarati sa kineskim državnim vrhom i kineskim poslovnim ljudima. Razgovori i susreti biće posvećeni osnaživanju strateškog partnerstva sa Kinom, napretku u realiz

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je večeras u Kinu, gde će u naredna četiri dana obići ključne finansijske i privredne centre i razgovarati sa kineskim državnim vrhom i kineskim poslovnim ljudima.

Razgovori i susreti biće posvećeni osnaživanju strateškog partnerstva sa Kinom, napretku u realizaciji postojećih investicionih projekata, ali i inicijativama za novim oblicima saradnje u oblasti kineskih ulaganja u srpsku privredu, kao i ostalim vidovima saradnje.

Nikolić će se sutra u kineskoj prestonici sresti sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, premijerom Li Kećijangom i predsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Džang Deđijangom, dok će se u utorak sastati sa istaknutim kineskim privrednicima, koji posluju u Srbiji.

Nakon toga Nikolić putuje u Hangdžou gde će zajedno sa delegacijom privrednika iz Srbije i resornim ministrom učestvovati na Investicionom forumu sa ciljem predstavljanja mogućnosti za ulaganja u Srbiji. Predsednik Srbije će potom posetiti industrijsku zonu visoke tehnologije, fabriku automobila Džili i susresti se sa zvaničnicima Đeđijang provincije.

Nikolić će na kraju posetiti Šangaj gde će se susresti sa zvaničnicima grada.

Izvor: serbian.cri.cn