Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nikolić danas uručuje orden ambasadoru Kine

Nikolić danas uručuje orden ambasadoru Kine


Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uručiće danas Orden srpske zastave drugog stepena ambasadoua Narodne Republike Kine u Srbiji Džang Vansjuu za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa izmedju Srbije i Kine. Predsednik Nikolić uručiće orden na ceremoniji u zg

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uručiće danas Orden srpske zastave drugog stepena ambasadoua Narodne Republike Kine u Srbiji Džang Vansjuu za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa izmedju Srbije i Kine.

Predsednik Nikolić uručiće orden na ceremoniji u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je predsednikova pres služba.

Ambasador Džang Vansju je na tu dužnost u Srbiji stupio 2011. godine i tokom svog službovanja je u značajnoj meri doprineo unapredjenju odnosa i saradnje dveju zemala na svim poljima.

Tokom mandata ambasadora Džanga realizovana je zvanična poseta predsednika Nikolića NR Kini, avgusta prošle godine, premijeri dve zemlje susreli su se u dva navrata i razmenjene su posete delegacije parlamenata dve zemlje.

Takođe, odobren je povoljni kineski zajam za prvu fazu projekta TE Kostolac, a dogovoreni su i zajednički projekti dve deonice auto puta na Koridoru 11, druge faze TE Kostolac, uz dogovore o modernizaciji srpskih železnica. Ojačana je saradnja u prosveti, kulturi i sportu, a nastavljeno je i upućivanje kineskih donacija Srbiji.

Izvor: blic.rs