Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ambasadorica Narodne Republike (NR) Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo kazala je na prijemu upriličenom sinoć u Sarajevu povodom obilježavanja 67. nacionalnog dana NR Kine da ne sumnja da će Kina i BiH znati zgrabiti zlatnu priliku zamaha u razvoju i da će zajedno otvoriti šire perspektive za saradnju u raznim
Ne sumnjam da će Kina i BiH zgrabiti zlatnu priliku zamaha u razvoju
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Ambasadorica Narodne Republike (NR) Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo kazala je na prijemu upriličenom sinoć u Sarajevu povodom obilježavanja 67. nacionalnog dana NR Kine da ne sumnja da će Kina i BiH znati zgrabiti zlatnu priliku zamaha u razvoju i da će zajedno otvoriti šire perspektive za saradnju u raznim područjima, koristeći inicijativu "Pojas i put" te saradnju u okviru platforme "16+1". Kineska ambasadorica je istakla da će na taj način obje zemlje podstaći domaći rast u korist svojih naroda te izrazila zadovoljstvo činjenicom da je bosanskohercegovačka ekonomija tokom prethodne godine zabilježila stabilan rast i učinila važne korake na evropskom putu.

Chen Bo na prijemu upriličenom sinoć u Sarajevu povodom obilježavanja 67. nacionalnog dana NR KineChen Bo je ocijenila da su prethodnih nekoliko mjeseci odnosi Kine i BiH doživjeli značajan razvoj te navela neke od zajedničkih projekata dvije zemlje, kao što su termoelektrana u Stanarima te saradnja u okviru platforme "16+1".

Također je napomenula da je broj viza koje je Kina ove godine izdala za bh. građane povećan za jednu trećinu te da je broj kineskih turista koji su posjetili BiH povećan za 40 posto u prvoj polovini ove godine.

Uprkos brojnim izazovima, istakla je ambasadorica, Kina je izdržala ogroman pritisak ekonomskog usporavanja i postigla rast BDP-a od šest posto u prvoj polovini ove godine, što joj je omogućilo da i dalje doprinosi globalnom ekonomskom oporavku i rastu.

S tim u vezi, naglasila je da je Kina je posvećena produbljivanju reforme i unapređenju njenog modela rasta, istovremeno se još više otvarajući prema svijetu i provodeći inicijativu "Pojas i put".

U svom obraćanju prisutnima napomenula je kako su joj mnogi u BiH kazali da je Kina predaleko, ali ambasadorica Chen Bo smatra da daljina nikada nije problem kada je saradnja u pitanju.

- Svijet u kojem živimo je manji nego što mislimo. To je zajednica u kojoj nas sve veže zajednička sudbina i težnja ka boljem životu i obostranoj korisnoj saradnji - zaključila je ambasadorica Kine u BiH, prenosi Fena.

Prijemu je prisustvovao veliki broj predstavnika javnog, društvenog i političkog života BiH te predstavnici diplomatskog kora.

Izvor: faktor.ba