Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Naučno-tehnološka saradnja sa Kinom

Naučno-tehnološka saradnja sa Kinom


PODGORICA – Na konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Kine, za period od septembra ove do kraja avgusta 2016. godine, podnešeno je osam prijava projekata – saopšteno je u toku susreta ministarke nauke Sanje Vlahović i odlazećeg ambasadora Kine u Crnoj Gori Ži Žaolina. Iz

PODGORICA – Na konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Kine, za period od septembra ove do kraja avgusta 2016. godine, podnešeno je osam prijava projekata – saopšteno je u toku susreta ministarke nauke Sanje Vlahović i odlazećeg ambasadora Kine u Crnoj Gori Ži Žaolina. Iz Ministarstva nauke saopšteno je da će prijave biti razmatrane na drugoj sjednici Mješovite crnogorsko-kineske komisije, koja će biti održana u Podgorici od 21. do 24. juna.

Naučno-tehnološka saradnja Kine i Crne Gore

- Vlahović i Žaolin se nadaju da će se uskoro steći svi uslovi za formiranje instituta Konfučije na Univerzitetu Crne Gore, koji će se baviti promovisanjem kineske kulture i jezika – navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je sporazumom dvije vlade o naučnoj i tehnološkoj saradnji omogućeno sufinansiranje zajedničkih naučno-istraživačkih projekata i međusobne posjete istraživača koji učestvuju u šest zajedničkih projekata.

Izvor: pobjeda.me