Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Natječaj za dodjelu 13 stipendija Vlade Narodne Republike Kine

Veleposlanstvo Narodne Republike Kine obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu 13 stipendija Vlade Narodne Republike Kine za preddiplomski studij, poslijediplomski studij ili stručno usavršavanje za akademsku godinu 2015./2016., za državljane Republike Hrvatske. Prednost će imati studenti kineskoga j
Natječaj za dodjelu 13 stipendija Vlade Narodne Republike Kine
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Veleposlanstvo Narodne Republike Kine obavještava sve zainteresirane o natječaju za dodjelu 13 stipendija Vlade Narodne Republike Kine za preddiplomski studij, poslijediplomski studij ili stručno usavršavanje za akademsku godinu 2015./2016., za državljane Republike Hrvatske. Prednost će imati studenti kineskoga jezika i književnosti.

Kako se većina studijskih programa provodi na kineskome jeziku, stipendistima koji ne vladaju kineskim jezikom osigurava se učenje kineskoga jezika u NR Kini u trajanju od jedne akademske godine prije početka provedbe studijskoga programa.

Svi kandidati moraju se prijaviti on-line prijavom koja je dostupna na poveznici.

Prijava za stipendiju treba sadržavati sljedeće dokumente dostavljene u dva primjerka:

 • otisnuti ispunjeni on-line obrazac Zahtjeva za stipendiju Kineske vlade koji je dostupan na mrežnoj stranici Kineskog vijeća za dodjelu stipendija

 • preslike dokumentacije o dosadašnjem školovanju; svjedodžbe o maturi ili diplome fakulteta s prijepisom i izračunatom prosječnom ocjenom (original ili ovjerena preslika svjedodžbe ili diplome izdane na engleskome jeziku ili ovjereni prijevod na engleski ili kineski jezik)

 • plan studija ili istraživanja na engleskome jeziku (minimalno 200 riječi za studente koji planiraju upisati preddiplomski studij, 800 riječi za kandidate koji planiraju upisati poslijediplomski studij te 500 riječi za kandidate koji žele otići na stručno usavršavanje)

 • 2 pisma preporuke profesora (iz škole ili s visokog učilišta) na engleskome jeziku

 • kandidati za muzički studij uz sve navedeno trebaju predati i CD sa svojim vlastitim izvedbama, a kandidati za umjetnički studij trebaju predati i CD sa svojim radovima (2 crteža, 2 slike, 2 rada po izboru)

 • ispunjeni obrazac na engleskome jeziku Liječnička potvrda o zdravstvenom stanju, koji je dostupan u prilogu te na mrežnoj stranici Kineskog vijeća za dodjelu stipendija, i detaljnu krvnu analizu (ovjerene preslike, a original predati nakon dolaska na sveučilište u NR Kini. Napomena: Liječnička potvrda vrijedi samo šest mjeseci od dana izdavanja pa se kandidati upozoravaju da pravodobno planiraju odlazak liječniku.)

 • prihvatno pismo sveučilišta ili visokog učilišta u NR Kini, ako ga kandidat posjeduje

 • HSK Certifikat (Ispit o znanju kineskoga jezika), ako ga posjeduje

 • motivacijsko pismo na engleskome jeziku

 • životopis na engleskome jeziku u formatu Europass

 • neovjerenu presliku domovnice

 • otisnuti ispunjeni on-line obrazac na hrvatskome jeziku koji je dostupan namrežnoj stranici

Detaljne informacije o stipendijama NR Kine nalaze se na mrežnoj straniciKineskog vijeća za dodjelu stipendija. Svi potrebni materijali za prijavu dostupni su na mrežnim stranicama.

Korisne upute za pripremu prijavne dokumentacije možete pronaći ovdje.

Rok za predaju prijava za stipendije je 15. ožujka 2015. godine.

Prijavu poslati na adresu:

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE
Frankopanska ul. 26
10 000 Zagreb

s naznakom: ''Za stipendije Vlade NR Kine''

kontakt: e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izvor: http://public.mzos.hr/