Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nastup hrvatskih tvrtki na 2. Trgovinskom i investicijskom sajmu Kine i zemalja Srednje i Istoče Europe


Otvoren je drugi Trgovinski i investicijski sajam Kine i zemalja Srednje i Istoče Europe u gradu Ningbo, pokrajini Zhejiang. Hrvatska gospodarska komora organizirala je sudjelovanje 15-ak hrvatskih tvrtki, uglavnom proizvođača vina, prirodne kozmetike, prehrambenih proizvoda te suvenira. Ujedno je Komora Zagreb po

Otvoren je drugi Trgovinski i investicijski sajam Kine i zemalja Srednje i Istoče Europe u gradu Ningbo, pokrajini Zhejiang. Hrvatska gospodarska komora organizirala je sudjelovanje 15-ak hrvatskih tvrtki, uglavnom proizvođača vina, prirodne kozmetike, prehrambenih proizvoda te suvenira. Ujedno je Komora Zagreb potpisala ugovor o olakšanom razmjenjivanju informacija s komorom grada Ningbo (CCPIT Ningbo), što će svakako pridonijeti još lakšem povezivanju hrvatskih i kineskih tvrtki.

Na službenom otvorenju sajma sudjelovali su visoki dužnosnici svih 16 zemalja Srednje i Istočne Europe te visoki dužnosnici Ministarstva trgovine NR Kine, lokalne Vlade provincije Zhejiang i grada Ningba. U ime Hrvatske, izaslanstvo je predvodio pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Alen Gospočić.

Sajam je prilika hrvatskim poduzetnicima za povezivanje ne samo s potencijalnim kineskim partnerima, već i s europskim tvrtkama Srednje i Istočne Europe koje posluju s Kinom te koje mogu podijeliti svoja iskustva. Tako da su na sajmu sudjelovale tvrtke Srednje i Istočne Europe, jednakih profila kao i hrvatske, s obzirom na to da je interes Kine upravo za navedene proizvode.

S ciljem produbljenja dosadašnje bilateralne gospodarske suradnje s Kinom, u okviru inicijative 16+1 te strategije kineskog predsjednika One Belt, One Road (Jedan pojas, jedan put) kineski organizatori priredili su niz događanja i konferencija pa je uz trgovinski sajam organizirana i ministarska konferencija, konferencija za turizam, investicijska konferencija te niz individualnih poslovnih razgovora za europske tvrtke sudionike sajma.

U nastavku na nedavno održani Hrvatsko-kineski investicijski i trgovinski forum u Zagrebu (30. svibnja 2016.), organizacija sudjelovanja na spomenutom sajmu nastavak je inicijative Hrvatske gospodarske komore, u suradnji s kineskim partnerima te uz potporu Veleposlanstva NR Kine u Zagrebu, za produbljenje dosadašnje suradnje Hrvatske i Kine.

Međunarodni sajam robe široke potrošnje u gradu Ningbo održava se već petnaestu godinu zaredom, a drugi put u novom formatu sajma ulaganja i trgovine (2nd China-CEEC Investment and Trade Expo).

Izvor: poslovniportal.hr