Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nastavljena saradnja UIS-a i Ambasade NR Kine u BiH

Nastavljena saradnja UIS-a i Ambasade NR Kine u BiH


Juče je u prostorijama rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu potpisan ugovor sa Ambasadom NR Kine u BiH kojim je nastavljena uspješna saradnja iz prethodnih godina. Predstavnici Univerziteta su se zahvalili na pomoći koju kineska ambasada pruža katedri kineskog jezika na Filozofskom fakultetu kao i na

Juče je u prostorijama rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu potpisan ugovor sa Ambasadom NR Kine u BiH kojim je nastavljena uspješna saradnja iz prethodnih godina.

Predstavnici Univerziteta su se zahvalili na pomoći koju kineska ambasada pruža katedri kineskog jezika na Filozofskom fakultetu kao i na podršci prilikom dolaska kolega sa Shandong Univerziteta sa kojima je nedavno potpisan Memorandum o saradnji.

 

Saradnja UIS-a i Ambasade NR Kine u BiHProrektor za medjunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dejan Bokonjić, upoznao je delegaciju kineske ambasade o konkretnim planovima saradnje sa kolegama sa Univerziteta Shandong i istakao da je povezivanje sa kineskim univerzitetima jedan od prioriteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da se studijski program kineskog jezika pokazao kao dobra investicija i izrazio nadu da će uskoro početi sa radom Konfučijev institut u Palama.

Prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport Univerziteta u Istočnom Sarajevu Sandra Ivanović, izrazila je zahvalnost za dosadašnju pomoć i obavijestila delegaciju kineske ambasade da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu spreman na tješnju saradnju u oblasti kulture i umjetnosti.

Ambasador NR Kine u Bosni i Hercegovini Dong Chunfeng, zahvalio se na dosadašnjoj saradnji, kao i prijedlozima za njeno poboljšanje te istakao kako je Univerzitet u Istočnom Sarajevu prvi u BiH ostvario ovaj vid saradnje.

Kineski ambasador je podvukao da se katedra za kineski jezik pokazala kao odličan primjer i da treba da bude primjer i drugim univerzitetima i izrazio spremnost da kineska ambasada podrži buduće projekte saradnje Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa kineskim institucijama.

Izvor: ues.rs.ba