Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nastavljaju se pregovori sa Zastava kamionima

Nastavljaju se pregovori sa Zastava kamionima


Kragujevac - Predstavnici top menadžmenta kineske kompanije JAK boraviće od 23. do 27. marta u Kragujevcu i Beogradu, gde će o mogućoj saradnji sa Zastavom kamioni razgovarati, kako se najavljuje, sa nadležnim državnim zvaničnicima i poslovodstvima Grupe Zastava vozila i fabrike kamiona. To je nastavak pregovora

Kragujevac - Predstavnici top menadžmenta kineske kompanije JAK boraviće od 23. do 27. marta u Kragujevcu i Beogradu, gde će o mogućoj saradnji sa Zastavom kamioni razgovarati, kako se najavljuje, sa nadležnim državnim zvaničnicima i poslovodstvima Grupe Zastava vozila i fabrike kamiona. To je nastavak pregovora koji je sa menadžerima JAK-a krajem februara u Kini započelo poslovodstvo kragujevačkih firmi.

Kako Danas saznaje, nakon razgovora u Kragujevcu o mogućnostima saradnje sa ovdašnjim proizvođačima, delegacija JAK-a će se susresti i sa v.d. ministra privrede Igorom Mirovićem, a najverovatnije i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, sa kojim su već bili u kontaktu prošle jeseni, prilikom posete naše državne delegacije Kini, u kojoj su bili i predstavnici Zastave.

U Grupi Zastava vozila očekuju da bi prilikom predstojeće posete menadžmenta JAK-a mogao da bude potpisan protokol o saradnji između te kineske kompanije i Grupe Zastave vozila, odnosno Zastave kamiona, kojim bi bilo predviđeno da u Kragujevcu, u dogledno vreme, počne sklapanje kombija, minibuseva i kamiona do osam tona nosivosti. JAK je, tvrde u Zastavi, trenutno vodeća kineska kompanija u oblasti proizvodnje lakih komercijalnih vozila.

Grupa Zastava vozila i Zastava kamioni, podsetimo, imaju dogovorenu saradnju i sa još jednom kineskom kompanijom koja proizvodi kamione i minibuseve. Krajem leta prošle godine, naime, u Kragujevcu je potpisan protokol o saradnji između Zastave i kineske Huang hai, kojim je takođe predviđena proizvodnja lakih kamiona, minibuseva i kombija u Zastava kamionima, ali i pik-apova u Zastava specijalnim automobilima u Somboru. Realizacija protokola sa firmom Huang hai je, prema ranijim oficijelnim najavama iz Grupe Zastava vozila, trebalo da startuje još u poslednjem kvartalu prošle godine.

U Zastavi kažu da pregovori sa firmom Huang hai nisu zvanično prekinuti, ali da se u međuvremenu pojavio JAK, koji je, kako ističu, ipak, najveća i najznačajnija kineska kompanija za proizvodnju lakih komercijalnih vozila i koja je već prisutna u Evropi.

Izvor: danas.rs