Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nastavlja se suradnja Kine i Crne Gore na izgradnji autoceste Bar-Boljare

Nastavlja se suradnja Kine i Crne Gore na izgradnji autoceste Bar-Boljare


PODGORICA, Sept. 16 (Xinhua) - Crnogorska vlada intenzivno radi na dovršetku projekta autoceste koja će se zajedno s kineskim partnerima graditi na vrlo zahtjevnom dijelu. Ovaj je projekt najvažniji u Crnoj Gori, javljaju izvori iz Vlade Crne Gore. "To je vrlo zahtjevna zadaća jer do sada ova autocesta predstavl

PODGORICA, Sept. 16 (Xinhua) - Crnogorska vlada intenzivno radi na dovršetku projekta autoceste koja će se zajedno s kineskim partnerima graditi na vrlo zahtjevnom dijelu. Ovaj je projekt najvažniji u Crnoj Gori, javljaju izvori iz Vlade Crne Gore.

"To je vrlo zahtjevna zadaća jer do sada ova autocesta predstavlja najveći infrastrukturni projekt u Crnoj Gori. Kako se ne radi o uobičajenoj trasi gradnje, posao mora proći dodatnu proceduru. Nakon dovršetka dokumentacije očekujemo potvrdu u parlamentu.", rekla je Jelena Raspopović, glasnogovornica crnogorskog Ministarstva prometa i pomorstva za kinesku izvještajnu agenciju Xinhua.

Početkom srpnja je crnogorska vlada najavila posao s China Road and Bridge Corporation, tvrtkom-kćeri Chinese Communications Construction Company. Kineska korporacija bi trebala izgraditi prvih 41 km dijela autoceste Bar-Boljare i tako povezati zemlju od sjevera do juga. Time bi se brzom trakom povezao planinski sjever i jadranski jug Crne Gore.

U ministarstvu navode da nema zastoja u pripremanju dokumenata, tako da bi radovi na terenu mogli započeti krajem ove godine.

Spomenuta kineska tvrtka, specijalizirana za gradnju cesta s uredima u 43 zemlje svijeta, obvezala se da će 41 km ceste izgraditi za 809 milijuna eura.

Izvor: croatian.cri.cn