Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nastavak pregovora na realizaciji projekta izgradnje autoputa Brčko – Bijeljina


Vlada Republike Srpske ovlastila je Javno preduzeće Autoputevi RS da nastavi pregovore sa kineskom kompanijom China Road & Bridge Corporation za realizaciju projekta izgradnje autoputa Brčko – Bijeljina, u dužini 31 km. Ministarstva saobraćaja i veza i finansija su zadužena da provedu aktivnosti s ciljem

Vlada Republike Srpske ovlastila je Javno preduzeće Autoputevi RS da nastavi pregovore sa kineskom kompanijom China Road & Bridge Corporation za realizaciju projekta izgradnje autoputa Brčko – Bijeljina, u dužini 31 km.

Ministarstva saobraćaja i veza i finansija su zadužena da provedu aktivnosti s ciljem osiguranja potrebnih sredstava za realizaciju projekta.

Autoput Vukosavlje – Brčko – Bijeljina – granica sa Republikom Srbijom, Prostornim planom RS predstavlja definisan dio tzv. Posavskog razvojnog pojasa: granica Republike Srbije – Bijeljina – Brčko – Modriča – Doboj – Prnjavor – Laktaši – Banja Luka – Prijedor – Novi Grad – granica Republike Hrvatske.

Dionica Brčko – Bijeljina – granica Republike Srbije duga je 31 km i počinje sa zapada od granice sa Brčko Distriktom (kod Popovog polja, veže se na planirani koridor u Distriktu), te nastavlja prema Bijeljini i završava oko 9 km od Bijeljine na granici sa Republikom Srbijom.

Autoput će biti projektovan sa dva, razdjelnim pojasom odvojena kolovoza koji će imati dvije vozne trake i jednu zaustavnu traku i za brzinu Vp=130km/h, navodi se u informaciji koju je jučer razmatrala entitetska vlada.

Predstavnici kineske kompanije China Road & Bridge Corporation izrazili su interes za projektovanje i izgradnju ove dionice autoputa. U aprilu 2014. godine potpisan je Memorandum o razumijevanju između Vlade RS i kineske kompanije. Zajedno sa predstavnicima kompanije, u više navrata, izvršen je obilazak terena radi prikupljanja podataka o terenu, potencijalnim pozajmištima materijala, kamenolomima i slično.

U martu ove godine održan je sastanak sa predstavnicima kineske kompanije, nakon čega su 14. aprila kineski partneri dostavili Studiju izvodljivosti i prethodnu Studiju uticaja.

Slijedi nastavak pregovora sa ovom kompanijom, a u međuvremenu ostvaren je kontakt sa kineskom bankom koja je izrazila spremnost da povoljnim kreditnim aranžmanom finansira izgradnju ovog autoputa.

Izvor: advokatskafirmasajic.com