Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Nagrada srpskom turizmu na sajmu u Kini

Nagrada srpskom turizmu na sajmu u Kini


Štand Srbije na sajmu u Pekingu je veoma posećen. Veliki broj predstavnika medijskih kuća i turističke industrije pokazuju visok stepen interesovanja za ture u Srbiji. PEKING - Turistička organizacija Srbije (TOS) osvojila je, na COTTM sajmu turizma u Pekingu, nagradu CTW (Chinese Tourists Welcoming Award) u ka

Štand Srbije na sajmu u Pekingu je veoma posećen. Veliki broj predstavnika medijskih kuća i turističke industrije pokazuju visok stepen interesovanja za ture u Srbiji.

PEKING - Turistička organizacija Srbije (TOS) osvojila je, na COTTM sajmu turizma u Pekingu, nagradu CTW (Chinese Tourists Welcoming Award) u kategoriji "Marketing destinacije na tržištu Kine".

U TOS-u ističu da je to druga nagrada osvojena u Kini, što govori da je Srbija poželjena turističke destinacija na kineskom tržištu, i napominju da su nacionalne turističke organizacije Srbije i Crne Gore zajedničkim predstavljanjem osvojile su pomenutu prestižnu nagradu.

Nakon prošlogodišnjeg uspešnog učešća na tom sajmu, TOS se i ove godine zajedno sa Turističkom organizacijom Crne Gore predstavio na 40 kvadratnih metara i izazvao značajno interesovanje publike na jednom od najposećenijih sajmova turizma u svetu.

U saopštenju TOS-a se navodi da je već je primetan porast broja kineskih turista Srbiji. Prema zvaničnim podacima Zavoda za statistiku, u 2012. godini Srbiju je posetilo 38 odsto više kineskih turista u odnosu na 2011. godinu, dok je u periodu januar-februar 2013. zabeležen porast broja kineskih turista od čak 42 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U 2013. godini planirano je da još šest turističkih agencija iz Šangaja pokrene saradnju sa srpskim turoperaterima i uključi Srbiju u svoje programe.

Rast broja kineskih turista u Srbiji je i rezultat Sporazuma Republike Srbije i Državne uprave za turizam Narodne republike Kine, čiji cilj je jačanje saradnje, partnerskih odnosa i međusobnog poverenja.

Bitno je što Sporazum definiše i olakšice pri organizaciji grupnih turističkih poseta kineskih državljana Srbiji, s namerom da se poveća broj turističkih poseta i promoviše turistička ponuda naše zemlje.

Štand Srbije na sajmu u Pekingu je veoma posećen. Veliki broj predstavnika medijskih kuća i turističke industrije pokazuju visok stepen interesovanja za ture u Srbiji i aktivno se traži više informacija o srpskim turističkim proizvodima, navodi se u saopštenju TOS-a.

Izvor: novosti.rs