Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Na Trgu djece Sarajeva: Predstavljeni različiti aspekti kineske kulture


Manifestacija kineske kulture koja je obilježila početak djelovanja Konfucijevog instituta Univerziteta u Sarajevu održana je danas na sarajevskom Trgu djece. Prezentirani su različiti aspekti kineske kulture kao što je tradicionalna kineska muzika, kaligrafija, izrađivanje figura od papira, ispijanje čaja i v

Manifestacija kineske kulture koja je obilježila početak djelovanja Konfucijevog instituta Univerziteta u Sarajevu održana je danas na sarajevskom Trgu djece. Prezentirani su različiti aspekti kineske kulture kao što je tradicionalna kineska muzika, kaligrafija, izrađivanje figura od papira, ispijanje čaja i vještina tai-čija.

Predstavljanje Kineske kulture u SarajevuIstaknuto je da je Konfucijev institut Univerziteta u Sarajevu osnovan s ciljem informiranja građana i građanki Bosne i Hercegovine o velikoj, pet hiljada godina staroj, kineskoj kulturi.

Taj institut organizirat će brojne aktivnosti, a početna je besplatan kurs kineskog jezika.

Iz Ambasade Narodne Republike Kine u BiH su kazali da kineska vlada daje veliki značaj saradnji na području kulture i obrazovanja.

Smatraju da je saradnja u tim sektorima najbolji način za jačanje veza dva naroda.

Podsjetili su da kineska vlada daje stipendije za obrazovanje bh. studenata u njihovoj zemlji te su izrazili želju da studenti iz Kine dolaze na školovanje u BiH.

Izvor: oslobodjenje.ba