Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Na kineskoj robi zarade i do deset puta

Na kineskoj robi zarade i do deset puta


Gotovo svaka druga radnja u Srbiji nudi robu iz Kine. U gradskim buticima identične stvari koštaju i do deset puta više. Godišnje, prema zvaničnim podacima, u našu zemlju iz Kine stigne robe vredne oko 800 miliona evra, ali stručnjaci veruju da još toliko kineskih proizvoda na srpsko tržište dođe nelegalni

Gotovo svaka druga radnja u Srbiji nudi robu iz Kine. U gradskim buticima identične stvari koštaju i do deset puta više. Godišnje, prema zvaničnim podacima, u našu zemlju iz Kine stigne robe vredne oko 800 miliona evra, ali stručnjaci veruju da još toliko kineskih proizvoda na srpsko tržište dođe nelegalnim kanalima.

Procenjuje se da u asortimanu srpskih trgovina čak 60 odsto čini kineska roba. Na pijacama i buvljacima situacija je još drastičnija i gotovo 90 odsto tekstila na pijacama ili buvljacima je roba iz Kine. "Kineski tržni centar je postao najveći centar za nabavku robe i ovde se snabdeva cela Srbija" , pričaju u jednom od butika ovog centra.

Vlasnik radnje u Zemunu kaže da su ponekad Kinezi skuplji od butika, jer cene zavise od količine kupljene robe. Razmišljanja naših trgovaca, međutim, najčešće su potpuno drugačija.

"Drugarica je saznala koliko puta i kada stiže roba u Kineski tržni centar. Tada idemo u kupovinu, cenkamo se i dobijamo dobre cene. Jednom smo kupili 40 tašni po 300 dinara, a s obzirom na to da su izgledale sasvim pristojno nismo hteli da ih prodajemo ispod 1.000 dinara. Tada smo uspeli dobro da zaradimo i brzo prodamo sve. Sada je sve teže, jer ljudi nemaju para. Ni za jeftino , priča Maja S za Novosti.

Tako se iste stvari nude po različitim cenama. Košulje su oko 500 dinara, a za iste u buticima se traži od 800 do 1.200 dinara. Baletanke su od 400 do 1.500 dinara, mada ih i u pojedinim trgovinama u centru Beograda nude po gotovo istim cenama. Tašne se nude na svakom ćošku Tržnog centra u novobeogradskom Bloku 70.

Izvor:media1.rs