Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Na gradilištu mosta Zemun – Borča proslavljen prvi dan kineske nove godine

Na gradilištu mosta Zemun – Borča proslavljen prvi dan kineske nove godine


Na gradilištu mosta Zemun – Borča juče je svečano proslavljen prvi dan kineske nove godine, a događaju su prisustvovali razni zvaničnici iz Srbije i Kine, kao i predstavnici CRBC-a (China Road And Bridge Corporation) i Grada Beograda. Iskoristili smo ovu priliku da za naše posetioce napravimo izveštaj o izv

Na gradilištu mosta Zemun – Borča juče je svečano proslavljen prvi dan kineske nove godine, a događaju su prisustvovali razni zvaničnici iz Srbije i Kine, kao i predstavnici CRBC-a (China Road And Bridge Corporation) i Grada Beograda. Iskoristili smo ovu priliku da za naše posetioce napravimo izveštaj o izvedenim radovima i planu rada za ovu sezonu.
Most Zemun-Borča prvi dan godine zmaja
Gradilište na borčanskoj obali je znatno intenzivirano od naše poslednje posete, kada smo čitaocima predstavili detalje projekta. U međuvremenu cela operacija je primetno porasla, a pripreme za izgradnju samog mosta ulaze u završnu fazu. Na lokaciji je izgrađen proizvodni plac za izradu armature, dok je nedavno postavljena i fabrika betona. Već je pristiglo preko 30 velikih i 20 manjih građevinskih mašina koje će biti ukljućene u izgradnju ovog velikog projekta, a broj mašina i radnika će dodatno rasti kako se bude napredovalo u radovima. Broj angažovanih radnika od 134 će u kasnijim fazama biti dupliran na 260, a u narednoj godini će pristići jos 13 velikih mašina koje će raditi na izgradnji glavne konstrukcije.

Izgradnja je trenutno fokusirana na završetak izgradnje privremenog mosta koji će biti korišćen za betoniranje mostovske konstrukcije i podvodnu izgradnju stubova mosta. Do sada je izgrađen 781 metar privremenog mosta na borčanskoj strani, pri čemu je već pobijeno 146 od 330 planiranih šipova. Privremeni most je izgrađen od čelicnih šipova, pobijenih korišćenjem specijalnog krana sa vibrirajućim hidrauličnim čekićem. Takođe je završena izgradnja upravne zgrade i kampa za smeštaj radnika, kao i svi privremeni pristupni putevi za opsluživanje gradilišta.

U ovoj fazi most ćemo podeliti u tri komponente, pre svega glavni most (jači deo konstrukcije na renderu) dužine od 362 metra i dva prilazna mosta. Glavni most će sa obalom da spaja inundacioni most, gde je 297 metara dužina severnog pristupnog mosta, a 97 metara je dužina južnog pristupnog mosta. Prema rečima zvaničnika, sav potreban materijal za bušenje šipova i severnu pristupnu konstrukciju je naručen i biće dostavljen na gradilište do kraja januara.

Za ovu godinu ostalo je ispuniti još nekoliko pripremnih uslova koji se pre svega odnose na eksproprijaciju zemljišta na zemunskoj strani koja mora biti završena najkasnije do polovine ove godine. Takođe neophodno je izgraditi privremenu konstrukciju i sa zemunske strane, kako bi moglo da se otpočne sa betonskim radovima. U okviru njih za ovu godinu planiran je završetak donjeg stroja južnog pristupnog mosta, zatim temelji glavnog mosta i nultog segmenta na severnoj strani i konačno izgradnja donjeg stroja inundacione konstrukcije i početak izgradnje gornje konstrukcije mosta na severnim prilazima. Rok za završetak svih radova je oktobar 2014.

Kako će izgledati kompletna saobraćajnica možete videti na slici:

Izvor:http://crbcserbia.com

Izvor:http://www.beobuild.rs