Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Na autoputu zaposleno 100 domaćih ljudi, plata od 500 do 2.000 eura

Na autoputu zaposleno 100 domaćih ljudi, plata od 500 do 2.000 eura


Pripremni radovi za gradnju autoputa teku planiranom dinamikom, a glavni radovi trebalo bi da krenu 1. septembra. Početak radova je potvrdio je da će biti uključena više naših građevinska operativa, a do sada je angažovano devet, raznih profila, dok ukupna vrijednost njihovih ugovora prelazi preko os

Pripremni radovi za gradnju autoputa teku planiranom dinamikom, a glavni radovi trebalo bi da krenu 1. septembra. Početak radova je potvrdio je da će biti uključena više naših građevinska operativa, a do sada je angažovano devet, raznih profila, dok ukupna vrijednost njihovih ugovora prelazi preko osam miliona eura,  kazao je premijer Milo Đukanović odgovarajući na pitanje poslanika u Parlamentu.

Izgradnja autoputa kroz Crnu GoruOn je kazao i da je trenutno aposleno oko 100 naših ljudi uz zaradu od od 500 do 2.000 eura te da se radi o poslovima raznih profila.

 

Poslanik Demokratske partije socijalista DPS Tarzan Milošević kazao je da se ovih dana odvijaju se sve intenzivnije aktivnosti na pripremnim radovima, pripremaju gradilišta na više lokacija sa svim pratećim objektima, dopremaju brojne savremene mašine i oprema, koriste lokalne usluge, zapošljava lokalna radna snaga, eksperti, angažuju crnogorski podizvođači.

“I sve ovo u fazi pripremnih radova. Značajno veći obim posla tokom glavnih građevinskih radova doprinijeće mnogo većim indirektnim efektima, čime će se još značajnije dinamizirati privredna aktivnost u Crnoj Gori, unaprijediti infstruktura i konkurentnost lokalne ekonomije”, kazao je Milošević.

Odgovarajući na pitanje partijskog kolege Đukanović je kazao da je na početnim radovima zaposleno oko 212 lokalnih radnika, a mještani imaju koristi od rentiranja zemlje i pružanja drugih usluga.

“Sve to nagovještava kakve efekte proizvodi gradnja autoputa. Domaće kompanije su izuzetno zadovoljne saradnjom sa Kinezima. Kada budu glavni radovi, biće uposleno oko 3.400 ljudi, a 2.000 će biti iz Crne Gore”, kazao je Đukanović.

 

Izvor: bankar.me