Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Most Zemun-Borča u decembru otvara premijer Kine

Most Zemun-Borča u decembru otvara premijer Kine


Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Tjenđinu sa predsednikom Vlade NR Kine Lijem Kećiangom i pozvao ga da poseti Srbiju i da zajedno otvore most Zemun-Borča u decembru, a kineski premijer je taj poziv prihvatio. Teme razgovora bile su unapređenje bilateralnih odnosa, zajednički infrastrukt

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Tjenđinu sa predsednikom Vlade NR Kine Lijem Kećiangom i pozvao ga da poseti Srbiju i da zajedno otvore most Zemun-Borča u decembru, a kineski premijer je taj poziv prihvatio. Teme razgovora bile su unapređenje bilateralnih odnosa, zajednički infrastrukturni projekti, kao i kineske investicije u Srbiji.

Pozivajući ga da poseti Beograd i organizuje samit 16 lidera centralne i istočne Evrope, premijer Vučić je rekao da ne sme da se vrati u Beograd bez Kećiangovog pristanka.
- Kina i Srbija su dobri prijatelji i partneri. Čvrsto tradicionalno prijateljstvo, kao i čvrsti temelji na političkom nivou su ono što nas spaja. Srbija je prva zemlja u centralnoj i jugoistočnoj Evropi koja je uspostavila strateško partnerstvo sa Kinom - istakao je Kećiang i naglasio da je prihvatio poziv srpskog premijera, što će biti prva poseta Srbiji jednog kineskog predsednika Vlade još od 1986. godine.

Na sastanku je dogovoreno da u decembru dvojica premijera, zajedno sa mađarskim kolegom Viktorom Orbanom, potpišu ugovor o izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta.

Izgradnja ove pruge je veliki napredak i to će biti veoma koristan projekat u trenutnoj ekonomskoj situaciji u Evropi i biće pozitivan i ohrabrujući signal”, zaključio je Kećiang i na kraju sastanka uputio premijeru Vučiću poziv za zvaničnu posetu Pekingu.
Premijer Vučić je istakao da će pruga Beograd - Budimpešta biti za Srbiju veoma važna, jer ćemo time zauzeti prostor istočne i centralne Evrope.
- Tu priliku ne smemo da propustimo - istakao je Vučić.
Srpski premijer je danas razgovarao i sa predstavnicima kompanije CRBC, koja u Srbiji gradi most Zemun - Borča, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
On se tokom dana susreo i sa predstavnicima državne industrijske korporacije NORINCO, 151. na listi od 500 najvećih kompanija na svetu koja se bavi sistemima odbrane, trgovinom nafte i rudarstvom, a koja je zainteresovana za investiranje u Srbiji.

Izvor: blic.rs