Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Most Zemun-Borča do sredine decembra

Most Zemun-Borča do sredine decembra


Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji je sa kineskom delegacijom obišao most Zemun-Borča, najavio je da će most preko Dunava biti završen do sredine decembra. "U ovaj most je utkano priateljstvo Kine i Srbije i most Zemun-Borča predstavlja odskočnu dasku za ostale zajedničke aktivnosti dve zeml

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji je sa kineskom delegacijom obišao most Zemun-Borča, najavio je da će most preko Dunava biti završen do sredine decembra. "U ovaj most je utkano priateljstvo Kine i Srbije i most Zemun-Borča predstavlja odskočnu dasku za ostale zajedničke aktivnosti dve zemlje u infrastrukturi, energetici i ostalim oblastima," rekao je Antić Tanjugu.

Antić, koji je i nacionalni koordinator Srbije za saradnju sa Kinom, zahvalio je kineskim i srpskim radnicima i izvođačima radova na tom mostu koji su sa velikom posvećenošću gradili most, podsetivši da domaće kompanije izvode oko 45 odsto radova na mostu Zemun-Borča.

Most će biti završen do održavanja samita Kine sa 16 zemlja centralne i istočne Evrope u Beogradu, sredinom decembra u Beogradu, napomenuo je Antić i istakao da je to izuzetno važan događaj za Srbiju i da naša zemlja ima velika očekivanja od tog skupa, kada je reč o jačanju partnerskih odnosa sa Kinom i sa zemljama regiona.

Na tom samitu će se razmatrati jačanje realizacije regionalnih projekata u saradnji sa Kinom, kao što je modernizacije pruge Beograd-Budimpe[ta, rekao je Antić i naglasio da je cilj je da se ta pruga uvede u jedan multimodalni koridor, koji bi od Kine, preko grčke luke Pirej išao kroz Srbiju, prema zapadnoj Evropi.

Zamenik ministra spoljnih poslova Kine i generalni sekretar Sekretarijata za saradnju Kine sa 16 zemalja centralne i istočne Evrope Vang Čao, koji je sa Antićem i ambasadorom Kine u Srbiji Li Mancangom obišao most u Zemunu, najavio je da je Kina spremna da pojača saradnju i broj zajednički realizovanih infrastrukturnih projekata sa Srbijom.

Vang je ukazao da je most Zemun -Borča primer dobre saradnje dve zemlje.

To je prvi i veliki proboj u saradnji u oblasti infrastukture između Srbije i Kine, naglasio je Vang i dodao da to u potpunosti pokazuje da dve zemlje uspešno sarađuju u svim oblastima.

Vang je rekao da su putevi i infrastrukturni projekti neophodni za razvoj jedne zemlje, dodavši da je taj most dobar biti primer za našu buduću saradnju.

Izvor: rts.rs