Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Moguć autoput između Beograda i Temišvara

Moguć autoput između Beograda i Temišvara


Premijer Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je u intervjuu Kineskom međunarodnom radiju da je Srbija zainteresovana za izgradnju autoputa Beograd – Temišvar preko Zrenjanina ili Vršca, kao jednog od potencijalnih infrastrukturnih projekata koje Kina planira da sprovede u saradnji sa državama centralne i istočne E

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pomenuo je u intervjuu Kineskom međunarodnom radiju da je Srbija zainteresovana za izgradnju autoputa Beograd – Temišvar preko Zrenjanina ili Vršca, kao jednog od potencijalnih infrastrukturnih projekata koje Kina planira da sprovede u saradnji sa državama centralne i istočne Evrope. Vučić kaže da je o toj ideji već razgovarao sa rumunskim kolegom Viktorom Pontom.

Srpskii premijer rekao je i da očekuje podršku Evropske unije samitu koji će se decembra održati u Beogradu, a na kojem će učestvovati predstavnici Kine i šesnaest istočno i centralnoevropskih zemalja. On je ocenio da nema razloga da EU reaguje negativno na taj događaj, tim pre što su pojedine njene članice već bile domaćini ovakvih skupova.

“Ne vidim zašto bi to sada bio problem. Ne očekujem reakciju EU, očekujem njenu podršku”, objasnio je Vučić.

Povodom imenovanja novog ambasadora Srbije u Pekingu, premijer je rekao da se već zna ko će obavljati tu funkciju i da se “samo čeka agreman”, ali nije naveo ime budućeg ambasadora. U svakom slučaju, očekuje se da to pitanje bude rešeno tokom narednih sedmica.

Vučić je intervju Kineskom međunarodnom radiju dao tokom svoje nedavne posete Kini.

Izvor: enovine.com