Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Moderna pruga Beograd – Budimpešta gradiće se kineskim kreditom

Moderna pruga Beograd – Budimpešta gradiće se kineskim kreditom


Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije, Milutin Mrkonjić i ambasador Mađarske u Srbiji, Oskar Nikovic, razgovarali su o izgradnji pruge Beograd – Budimpešta za brzine veće od 200 km/h, a koja bi bila finansirana kineskim kreditom, odnosno sredstvima iz kreditne linije od 10 milijardi dolara namenjenih dr

Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije, Milutin Mrkonjić i ambasador Mađarske u Srbiji, Oskar Nikovic, razgovarali su o izgradnji pruge Beograd – Budimpešta za brzine veće od 200 km/h, a koja bi bila finansirana kineskim kreditom, odnosno sredstvima iz kreditne linije od 10 milijardi dolara namenjenih državama centralne i istočne Evrope, javljaju evropski mediji.

Mrkonjić i Nikovic saglasili su se o potrebi formiranja radne grupe za izradu projekta izgradnje brze pruge. Oni su izjavili za TANJUG da je u interesu obe države da saobraćaj koji ide tim putnim pravcem bude evropski i da predstavlja vezu Srbije sa centralnom i zapadnom Evropom.

U ovom trenutkum, putovanje od Beograda do Budimpešte traje oko osam časova, a kada bi brza pruga bila izgrađena putovanje bi trajalo od dva i po do tri sata.

Mrkonjić je podsetio da se već izvode radovi od Beograda do Stare Pazove, a u pripremi je deonica od Stare Pazove do Novog Sada.

Izvor: serbian.cri.cn