Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Mitrovčani predstavljali Srbiju u Kini


Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković danas je ugostio delegaciju Folklornog ansambla “Branko Radičević” koja je početkom septembra meseca učestvovala na prvom me]unarodnom festivalu folklora u kineskom gradu Čangdžou. Sremsku Mitrovicu, odnosno Republiku Srbiju u Kini p

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković danas je ugostio delegaciju Folklornog ansambla “Branko Radičević” koja je početkom septembra meseca učestvovala na prvom me]unarodnom festivalu folklora u kineskom gradu Čangdžou.

Sremsku Mitrovicu, odnosno Republiku Srbiju u Kini predstavljalo je ukupno 30 Mitrovčana. Pored ansambla iz Srbije, na ovom festivalu učestvovalo je još sedam plesnih i folklornih grupa iz zemalja kao što su Indija, Obala Slonovače, Šri Lanka,Poljska…

KUD Branko Radičević u Kini“Privreda i industrijski razvoj su pokretči svakog društva, međutim bez kulture, kulturnih dešavanja i prenošenja tradicije mi gubimo svoj indentitet, u tom smislu Grad Sremska Mitrovica sa mnom na čelu nastaviće da podržava društva kao što je to FA “Branko Radičević” koja ne samo da prezentuju sebe, nego i grad Sremsku Mitrovicu i sve njene građane kako u Srbiji tako i u inostranstvu”, rekao je Petković na prijemu. Rukovodilac Folklornog ansambla „Branko Radičević“ Dragan Đorđević rekao je da su Mitrovčani imali priliku da predstave kulturu i tradiciju Srbije kroz pesmu i igru na ukupno osam koncerata koliko su ih imali u gradu Čangdžou koji broji 4 miliona stanovnika.

“Naišli smo na jedan srdačan doček kineske publike, nešto za nas nestvarno i neočekivano, a kada to kažem prvenstveno mislim na prostor u kojem smo nastupali i uslove koje smo imali. Sve ono što smo u Kini doživeli nismo ni na jednom drugom mestu za ovih pola veka postojanja, jer je tamo sve zaista grandiozno od veličine scene, preko opereme sve do publike”, rekao je Đorđević.

On je objasnio da je FA “Branko Radičević” za kinesku pobliku bio jedna vrsta atrakcije, da su mnogi želeli da se slikaju sa njima kao i da dobiju njihove autograme, ali i da su domaćini bili na visini zadatka i omogućili im da se upoznaju sa znamenitostima grada, njegovom istorijom i kulturom.

Za kraj Đorđević se zahvalio lokalnoj samoupravi i gradnačelniku Petkoviću koji su omogućili delegaciji FA “Branko Radičević” da otputuje i boravi u Kini.

“Svega ovog ne bi bilo da nam Grad nije pomogao, odnosno sufinansirao ovo putovanje i prepoznao interes da ne samo Sremsku Mitrovicu nego i državu Srbiju predstavljamo na Festivalu u Kini”, zaključio je Đorđević.

Nakon nekoliko dana provedenih u gradu Čangdžou u kojem je održan festival, Mitrovčani su tri dana boravili u Šangaju i tako zaokružili svoju prvu turneju u Kini.

Izvor: ozon.rs